Nyheter

XMWK ETC ger exponering mot energiråvarusektorn

Publicerad

den

WisdomTree Energy Enhanced (XMWK ETC) är en fullständigt säkerställd, UCITS-godkänd ETC. ETC ger en totalavkastning som består av resultatet av Optimized Roll Energy Total Return Index. Indexet är ett index i US-dollar vars huvudmål är att ge exponering mot energiråvarusektorn. Indexet använder en optimerad roll-mekanism som syftar till att minimera de potentiella förlusterna som uppstår från kontrakt i contango, eller maximera nyttan av kontrakt i backwardation.

Till exempel, om indexet stiger med 1 % under en dag, kommer ETC att stiga med 1 %, exklusive avgifter. Men om indexet faller med 1 % under en dag, kommer ETC att falla med 1 %, exklusive avgifter.

*Tidigare Boost Enhanced Energy ETC

Indexdetaljer

Optimerad Roll Energy Total Return Index

Optimized Roll Energy Total Return Index syftar till att ge en total avkastningsexponering mot energiråvarusektorn. Indexet använder en optimerad roll-mekanism som syftar till att minimera de potentiella förlusterna som uppstår från framtida råvarukontrakt i contango, eller maximera nyttan av kontrakt i backwardation.

Handla XMWK ETC

WisdomTree Energy Enhanced (XMWK ETC) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDBENEIE00BF4TWF63
Borsa ItalianaEURBENEIE00BF4TWF63
XetraEURXMWKIE00BF4TWF63

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version