Nyheter

XLUS ETF är en europeisk ETF som investerar i Utilities

Publicerad

den

Invesco US Utilities Sector UCITS ETF (XLUS ETF) är en europeisk ETF som investerar i Utilities. Denna ETF handlas även som XLUP på vissa börser. Denna ETF kan komma att fungera som ett alternativ till SPDR Utilities Select Sector ETF (NYSEArca: XLU).

Beståndsdelarna i S&P 500 Select Capped 20% sektorindex är medlemmar i S & P500-indexet. Varje beståndsdel viktas av ett floatjusterat marknadsvärde och begränsas till 19%. Övervikten fördelas på alla andra obegränsade aktier i det angivna sektorindexet.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,14% p.a . Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Invesco US Utilities Sector UCITS ETF är en liten ETF med 69 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

S&P Select Sector Capped 20% Utilities index spårar utulities sektorn i USA. Enstaka aktier är begränsade till högst 20%.

Handla

Invesco US Utilities Sector UCITS ETF (XLUS ETF) är en europeisk ETF som investerar i Utilities. Denna börshandlade fond handlas på flera börser i Europa, dock inte tyska Xetra.

Det betyder att det i teorin går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXXLUP
Borsa ItalianaEURXLUS
London Stock ExchangeUSDXLUS
SIX Swiss ExchangeUSDXLUS

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version