Nyheter

XLK ETF för den som tror på amerikanska teknikaktier

Publicerad

den

Technology Select Sector SPDR Fund (NYSEarca: XLK ETF) är en av SPDRs så kallade sektor-ETFer. State Street’s XLK ger investerare möjlighet att få exponering för många kraftpaketföretag alla under en enda ticker. För att ingå i denna ETF måste ett företag vara en av många sektorer inom teknikparaplyet.

Detta inkluderar marknadssegment som IT-tjänster, trådlösa telekommunikationstjänster och halvledare för att bara nämna några. Fonden investerar i vem är-vem i den amerikanska tekniska sektorn, med stora innehav i företag som Apple och IBM. Fonden delar upp sina tillgångar huvudsakligen mellan teknik- och kommunikationstjänstesektorn, medan den huvudsakligen fördelas på företag med stora och stora aktier. En av de största styrkorna med denna ETF är det faktum att den inte särskiljer en viss sektor; det investerar snarare i företag från hela teknikbranschen. Detta gör fonden till ett perfekt val för investerare som vill ha teknisk exponering, men som är osäkra på vilket segment av denna breda marknad som de anser kommer att prestera bäst.

XLK är en utdelande ETF som äger aktier i 74 olika företag. XLK har en årlig förvaltningskostnad på 0,12 procent.

XLK Factset Analytics Insight

XLK var den första börshandlade fonden i detta utrymme, som sådan erbjuder det ett snävare fokus på det amerikanska tekniksegmentet. XLK är starkt koncentrerad då denna endast följer företag som ingår i S&P 500 och också några som verkar vara felaktiga, till exempel finansiella betalningsföretag eller telekomföretag.

Dess universum med begränsat urval exkluderar small caps och de flesta mid caps. Att undvika mindre, mindre stabila företag resulterar i lägre volatilitet och en lutning mot värde jämfört med vårt breda index för teknikindustrin, och kan orsaka andra mindre prestationsskillnader. XLK hade länge titeln som den billigaste och den största fonden i sitt segment.

Fondöversikt

Investeringen söker investeringsresultat som, före utgifter, i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsresultat för börsnoterade aktier i företag i Technology Select Sector Index. För att följa indexets resultat använder fonden en replikeringsstrategi, vilket innebär att fonden vanligtvis investerar i i stort sett alla värdepapper som representeras i indexet i ungefär samma proportioner som indexet. Det investerar i allmänhet i stort sett alla, men minst 95%, av dess totala tillgångar i de värdepapper som ingår i indexet. Fonden är icke-diversifierad.

Handla XLK ETF

Technology Select Sector SPDR Fund (NYSEarca: XLK ETF) handlas i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i denna börshandlade fond. Till IGs ETF Screener.

AvaTrade erbjuder handel med Technology Select Sector SPDR Fund (NYSEarca: XLK ETF) i form av CFDer, vilket även eToro gör.

Innehav

NamnVikt %
Apple Inc.21.88%
Microsoft Corporation20.36%
Visa Inc. Class A4.19%
NVIDIA Corporation3.84%
Mastercard Incorporated Class A3.47%
PayPal Holdings Inc3.14%
Adobe Inc.2.54%
Intel Corporation2.45%
Cisco Systems Inc.2.43%
salesforce.com inc.2.17%

Innehav kan komma att förändras.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version