Nyheter

XLES ETF amerikanska aktier med fokus på energi

Publicerad

den

Invesco US Energy Sector UCITS ETF (XLES ETF) investerar i amerikanska aktier med fokus på energi. Invesco Energy S&P US Select Sector UCITS ETF Acc syftar till att ge nettoresultatens totala avkastningsresultat för S&P Select Sector Capped 20% Energy Index (”referensindex”), minus avgifterna. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,14% p.a. Fonden replikerar resultatet av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Invesco US Energy Sector UCITS ETF är en liten ETF med 36 miljoner GBP tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Referensindex representerar energisektorn i S&P 500-indexet. Varje beståndsdel vägs av sitt floatjusterade börsvärde och begränsas till 19%, med eventuell övervikt fördelad på alla andra obegränsade beståndsdelar.

Fonden syftar till att uppnå sitt mål genom att hålla en korg med aktier, som vanligtvis ger den största delen av fondens avkastning men vanligtvis inte skulle vara densamma som i referensindexet. Fonden kommer också att använda ofonderade swappar, vilket är kontrakt där en eller flera godkända motparter går med på att byta ut eventuella skillnader mellan referensindexets avkastning och korgen med innehav av aktier. Målet är att uppnå en närmare och mer konsekvent prestanda i förhållande till referensindexet än vad som i allmänhet skulle vara möjligt genom fysisk replikering ensam.

Handla XLES ETF

Invesco US Energy Sector UCITS ETF (XLES ETF) är en europeisk börshandlad fond som kommer att handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXXLEP
Borsa ItalianaEURXLES
London Stock ExchangeUSDXLES
SIX Swiss ExchangeUSDXLES

Största innehav

NamnISINVikt %
CHEVRON ORDUS166764100519.31%
EXXON MOBIL ORDUS30231G102218.94%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version