Nyheter

XLE ETF för den som vill satsa på energisektorn

Publicerad

den

Energy Select Sector SPDR Fund (NYSEArca: XLE ETF) kommer med en förvaltningskostnad på 0,12 procent. Denna ETF följer ett marknadsviktat index bestående av amerikanska energiföretag som ingår i S&P 500.

Om XLE

XLE erbjuder likvid exponering för en marknadsliknande korg med amerikanska energiföretag. ”Marknadsliknande” inom energisektorn innebär koncentrerad exponering för jättarna i branschen, inklusive företag inom olje-, gas- och förbrukningsbränslen, och energiutrustnings- och servicebranscher som identifierats av GICS. XLE drar sina aktier från S&P 500 snarare än den totala marknaden, så dess portfölj gynnar främst stora aktier. Innehav vägs av marknadsvärde, under förutsättning att en begränsningsmetodik säkerställer att ingen enskild säkerhet överstiger 25% vid varje kvartalsbalans.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att ge investeringsresultat som, före kostnader, i allmänhet motsvarar pris- och avkastningsresultat för börsnoterade aktier i företag i Energy Select Sector Index. För att följa indexets resultat använder fonden en replikeringsstrategi. Det investerar i allmänhet i stort sett alla, men minst 95%, av sina totala tillgångar i de värdepapper som ingår i indexet. Indexet inkluderar värdepapper från företag från följande branscher: olja, gas och förbrukningsbara bränslen; och energiutrustning och tjänster. Fonden är icke-diversifierad.

Handla XLE ETF

Energy Select Sector SPDR Fund (NYSEArca: XLE) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Energy Select Sector SPDR Fund (NYSEArca: XLE).

Största innehav

NamnSymbolVikt %
Exxon Mobil CorpXOM24.04%
Chevron CorpCVX21.64%
ConocoPhillipsCOP5.35%
Schlumberger LtdSLB4.30%
EOG Resources IncEOG4.14%
Phillips 66PSX4.12%
Marathon Petroleum CorpMPC3.91%
Kinder Morgan Inc Class PKMI3.82%
Williams Companies IncWMB3.59%
Pioneer Natural Resources CoPXD3.40%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version