Nyheter

XEYX ETF ger en ESG exponering mot den franska börsen

Publicerad

den

BNP Paribas Easy CAC 40 UCITS ETF (XEYX ETF) investerar i aktier med fokus på Frankrike. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (Årligen).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,25 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). BNP Paribas Easy CAC 40 UCITS ETF har tillgångar på 139 miljoner GBP under förvaltning. XEYX ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Frankrike.

Investeringen syftar till att replikera, netto efter kostnader, av CAC 40-index. Indexet är referensindex för den franska aktiemarknaden. Den består av 40 aktier valda bland de 100 största börsvärdena noterade på Euronext Paris. Indexet är free float-justerat börsvärde.

Handla XEYX ETF

BNP Paribas Easy CAC 40 UCITS ETF (XEYX ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och Euronext Paris. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisEURE40
XETRAEURXEYX

Största innehav

VärdepapperVikt %
LVMH MOET HENNESSY LOUIS VUITT11.27% 
L OREAL S.A.6.49% 
SANOFI-AVENTIS ORD6.47% 
TOTAL ORD6.17% 
SCHNEIDER ELECTRIC SE5.34% 
AIR LIQUIDE ORD4.68% 
AIRBUS SE4.38% 
BNP PARIBAS ORD3.87% 
KERING SA3.31% 
ESSILORLUXOTTICA ORD3.23%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version