Nyheter

XCS5 ETF spårar utvecklingen av de ledande indiska aktierna med en swap

Publicerad

den

Xtrackers MSCI India Swap UCITS ETF 1C (XCS5 ETF) investerar i aktier med fokus på Indien. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,75 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Xtrackers MSCI India Swap UCITS ETF 1C är en liten ETF med tillgångar på 66 miljoner euro under förvaltning. XCS5 ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

MSCI India-indexet följer de ledande indiska aktierna.

Indexbeskrivning

De företag som utgör indexet är bland de översta 85 % av stora och medelstora företag på den indiska aktiemarknaden som är tillgängliga för globala investerare, baserat på det kombinerade värdet av ett företags lättillgängliga aktier jämfört med andra företag.

Indexet är beräknat på totalavkastningsnetto, vilket innebär att all utdelning och utdelning från bolagen återinvesteras i aktierna efter skatt.

Indexet ses över och ombalanseras minst kvartalsvis.

Handla XCS5 ETF

Xtrackers MSCI India Swap UCITS ETF 1C (XCS5 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURXCS5
Stuttgart Stock ExchangeEURXCS5
London Stock ExchangeGBXXCX5
London Stock ExchangeUSDXCS5
Singapore Stock ExchangeUSDLG8
XETRAEURXCS5

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version