Nyheter

WXAG ETF en satsning på råvaror som exkluderar jordbruksprodukter

Publicerad

den

isdomTree Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF EUR Hedged Acc (WXAG ETF) försöker spåra resultatet, före avgifter och utgifter för Morgan Stanley RADAR ex Agriculture & Livestock Commodity Total Return Index.

Beskrivning av WisdomTree Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF EUR Hedged Acc

WisdomTree Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF EUR Hedged Acc investerar i en råvarukorg som ger bred tillgång till olika råvaror, men inte omfattar jordbruksprodukter.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. WisdomTree Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF EUR Hedged Acc är en liten ETF med tillgångar på 54 miljoner GBP under förvaltning. WXAG ETF är yngre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Potentiella förmåner

• Diversifierat index som ger bred råvaruexponering exklusive jordbruk & boskap

• Förbättra cross-commodity carry genom att övervikta råvaror med högre historisk långfristig rullavkastning

• Designad för att maximera potentiella rullavkastningar genom att välja terminskontraktet med den högsta implicita rullavkastningen för varje vara

• Intäkterna investeras i statsskuldväxlar, och garanteras av högkvalitativa säkerheter

ETF:en är UCITS-kompatibel

Potentiella risker

• Den avkastning som ska betalas på fonden är beroende av betalningar som fonden tar emot från swapmotparten enligt villkoren för den relevanta swappen och är därför föremål för swapmotpartens kreditrisk

• Råvaruindexens prestanda kan skilja sig väsentligt från spotpriserna på råvaror

• En investering i råvaror kan uppleva hög volatilitet och bör betraktas som en långsiktig investering

• Denna lista täcker inte alla risker – ytterligare risker anges i KIID och prospekt

Indexdetaljer

Indexet är utformat för att ge en bred och diversifierad UCITS-kompatibel råvaruexponering, som spårar resultatet för en korg med råvaruindex som täcker tre sektorer: Energi, Industrimetaller och Ädelmetaller.

Indexet uppnår exponering mot varje råvara genom investeringar i relevanta S&P GSCI Dynamic Roll Index (för Platinum och Palladium används S&P GSCI Platinum och Palladium-index för första månaden), som använder en optimerad rullmekanism för att maximera den implicita rullavkastningen.

Indexet ombalanseras på kvartalsbasis. Energi-, industri- och ädelmetallsektorerna är lika viktade kvartalsvis. Målvikten för varje indexkomponent härleds baserat på tillgångs- och efterfrågeegenskaperna för varje vara och de med högre förväntningar på att vara i backwardation kommer att få en högre målvikt.

Handla WXAG ETF

WisdomTree Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF EUR Hedged Acc är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEUREXAG

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version