Nyheter

WTGA ETF köper aktier i innovativa fordonsföretag

Publicerad

den

WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETF (WTGA ETF) strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree Berylls LeanVal Global Automotive Innovators NTR Index (”Indexet”).

Beskrivning av WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETF USD Acc

WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETF USD Acc investerar i aktier med fokus på Future Mobility, Social/Environmental, Automobile, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETF USD Acc är en mycket liten ETF med 1 miljon euro tillgångar under förvaltning. ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Fördelar

• Fordonsindustrin genomgår den största förändringen sedan dess uppkomst.

• Fonden erbjuder tillgång genom direktinvestering till de mest relevanta och lovande, börsnoterade företagen i den globala fordonsindustrin. Fonden ger tillgång till följande sektorer inom fordonsindustrin: tillverkare av originalutrustning, leverantörer, bilhandlare, mobilitetsleverantörer och leverantörer av infrastruktur.

• Fokuserad exponering mot företag, över hela det globala fordonsekosystemet, som drar nytta av tillväxten och omvandlingen av fordonsindustrin, som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (environmental, social and governance).

• Undersökningen för valet av företag i indexet och, därefter, fonden, utförs av experter inom fordonsindustrin tillsammans med experter på kapitalmarknaden, vilket säkerställer att portföljen förblir fokuserad och relevant.

• ETFen är fysiskt uppbackad och UCITS-kompatibel.

Risker

• Även om indexet skapades för att välja ut företag med en relativt högre exponering mot fordonsindustrin och framtida mobilitetsindustrin, finns det ingen garanti för att detta mål kommer att uppnås.

• En investering i aktier kan uppleva hög volatilitet och bör betraktas som en långsiktig investering.

• Högre tillväxtföretag som de som spelar en roll i megatrender tenderar att handlas till högre värderingar. Investeraren bör överväga risken som följer med högre värderingar som en del av alla investeringsbeslut.

• Investeringsrisken kan vara koncentrerad till specifika sektorer, länder, företag eller valutor.

• Denna lista täcker inte alla risker – ytterligare risker beskrivs i KIID och prospekt.

Investeringsstrategi

WisdomTree Berylls LeanVal Global Automotive Innovators-index spårar företag över hela världen som är aktiva inom och förväntas dra nytta av tillväxten och omvandlingen av fordonssektorn. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Handla WTGA ETF

WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETF USD Acc (WTGA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURWCAR
London Stock ExchangeGBXCARS
London Stock ExchangeUSDWCAR
XETRAEURWTGA

Största innehav

NamnKortnamnLandVikt %
1. O\”Reilly Automotive IncORLY USUS3.41%
2. Tesla IncTSLA UQUS3.27%
3. AutoZone IncAZO UNUS3.15%
4. Paccar IncPCAR UQUS3.02%
5. Cummins IncCMI UNUS2.96%
6. Ferrari NVRACE IMIT2.87%
7. Honda Motor Co Ltd7267 JTJP2.73%
8. General Motors CoGM UNUS2.60%
9. Ford Motor CoF UNUS2.56%
10. Copart IncCPRT UQUS2.53%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version