Nyheter

WTEU ETF en satsning på amerikanska utdelningsaktier

Publicerad

den

WisdomTree US Equity Income UCITS ETF (WTEU ETF) strävar efter att spåra pris och avkastning, före avgifter och kostnader för WisdomTree US Equity Income UCITS Index.

Indexbeskrivning

Indexet är regelbaserat, grundvägt och består av det högsta utdelningsgivande amerikanska företag, riskfiltrerade med hjälp av en sammansatt riskpoäng (”CRS”) screening som består av två faktorer (kvalitet och momentum) som var och en bär en likaviktning. Andelsklassen strävar efter att leverera exponering mot index medan den är på samtidigt neutraliserar exponeringen för fluktuationer i den amerikanska dollarn i förhållande till euron med implementera en säkringsmetodik som används i det säkrade indexet.

Indexet utesluter företag som inte uppfyller WisdomTrees ESG (miljö, social och styrning) kriterier. För att ingå i index måste företagen möta viss risk förvaltningskriterier, samt minimikrav för likviditet, WisdomTrees ESG screening och har betalat utdelning under föregående årscykel. Indexet för ombalansering datum består av företagen i topp 30% av utdelning av av WisdomTree US Dividend Index ESG-filtrerat.

Företag som inte uppfyller CRS –kriterier tas bort. Komponentföretagen vägs sedan årligen i indexet baserat på utdelning under den föregående årscykeln. Företag som betalar mer utdelningar är tyngre och såväl som företagen i topp 20% med CRS.

Beskrivning av WisdomTree US Equity Income UCITS ETF

WisdomTree US Equity Income UCITS ETF investerar i aktier med fokus på utdelning, USA. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (kvartalsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,29% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). WisdomTree US Equity Income UCITS ETF är en mycket liten ETF med 11 miljoner GBP under förvaltning. WTEU ETF är äldre än 5 år och har sitt hemvist i Irland.

Handla WTEU ETF

WisdomTree US Equity Income UCITS ETF (WTEU ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURDHS
London Stock ExchangeGBXDHS
London Stock ExchangeUSDDHSD
SIX Swiss ExchangeCHFDHS
XETRAEURWTEU

Största innehav

NamnVikt %
Pfizer Inc5,38 %
Cisco Systems Inc5,27 %
AbbVie Inc5,05 %
Coca-Cola Co/The4,84 %
Verizon Communications Inc4.51 %
Broadcom Inc4.43 %
AT&T Inc4.39 %
International Business Machines Corp4,33 %
3M Co3.60 %
Citigroup Inc3.46 %
Övriga innehav54,74 %

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version