Nyheter

WRNW ETF har fokus på clean energy

Publicerad

den

WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF USD Unhedged Acc (WRNW ETF) investerar i aktier med fokus på Ren energi, Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). ETFen är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF USD Unhedged Acc försöker följa WisdomTree Renewable Energy-index. WisdomTree Renewable Energy-index spårar företag över hela världen som verkar inom sektorn för ren energi. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF (”Fonden”) strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för företag som främst är involverade i värdekedjan för förnybar energi.

Varför investera

WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF gör det möjligt för investerare att fånga energiomvandlingens megatrender genom att få tillgång till den diversifierade och snabbt framväxande värdekedjan för förnyelsebar energi

Fokuserad exponering mot företag som drar nytta av tillväxten i antagandet av lösningar för förnybar energi och som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning).

Forskningen för valet av företag i strategin utförs av experter inom värdekedjan för förnybar energi, vilket säkerställer att portföljen förblir fokuserad och relevant

ETFen är fysiskt uppbackad och UCITS-kompatibel

Potentiella risker

Även om indexet skapades för att välja företag med en relativt högre exponering mot värdekedjan för förnybar energi, finns det ingen garanti för att detta mål kommer att uppnås

En investering i aktier kan uppleva hög volatilitet och bör betraktas som en långsiktig investering

Högre tillväxtföretag som de som spelar en roll i megatrender tenderar att handla till högre värderingar. Investeraren bör överväga risken som följer med högre värderingar som en del av alla investeringsbeslut

Investeringsrisken kan vara koncentrerad till specifika sektorer, länder, företag eller valutor

Denna lista täcker inte alla risker – ytterligare risker beskrivs i KIID och prospekt

Handla WRNW ETF

WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF USD Unhedged Acc (WRNW ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURWRNW
London Stock ExchangeGBXWREN
London Stock ExchangeUSDWRNW
XETRAEURWRNW

Största innehav

NamnKortnamnLandVikt %
First Solar IncFSLR UQUS4.93%
Array Technologies IncARRY USUS4.40%
Shoals Technologies Group -ASHLS USUS3.74%
CANADIAN SOLAR INC COMMON STOCKCSIQ3.62%
Freeport-McMoRan IncFCX UNUS3.08%
Camel Group Co Ltd-A601311 C1CN3.01%
MEYER BURGER TECHNOLOGY AG COMMON STOCK CHF.05MBTN2.98%
SMA Solar Technology AGS92 GRDE2.88%
SUNNOVA ENERGY INTERNATIONAL COMMON STOCK USD.001NOVA2.81%
GEM Co Ltd002340 C2CN2.76%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version