Nyheter

WRNA ETF för den som tror på biorevolutionen

Publicerad

den

WisdomTree BioRevolution UCITS ETF (WRNA ETF) strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree BioRevolution ESG Screened Index (”Indexet”)

Beskrivning av WisdomTree BioRevolution UCITS ETF USD Acc

WisdomTree BioRevolution UCITS ETF USD Acc investerar i aktier med fokus Social/Environmental, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,45 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). WisdomTree BioRevolution UCITS ETF USD Acc är en mycket liten ETF med tillgångar på 1 miljon GBP under förvaltning. WRNA ETF är yngre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Varför investera?

Fonden erbjuder tillgång genom direktinvestering i börsnoterade företag, som kommer att förändras avsevärt genom framsteg inom genetik och bioteknik (inklusive vaccin mot covid-19).

Fokuserad exponering mot företag som har multisektoriella genetik- och bioteknikinvesteringar med starka tillväxtegenskaper och som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning)

Analysen för urvalet av företag i indexet och, därefter, fonden, utförs av experter inom BioRevolution-området, vilket säkerställer att portföljen förblir fokuserad och relevant

ETFen är fysiskt uppbackad och UCITS-kompatibel

Risker

Även om indexet skapades för att välja ut företag med en relativt högre exponering mot BioRevolutions aktiviteter, finns det ingen garanti för att detta mål kommer att uppnås.

En investering i aktier kan uppleva hög volatilitet och bör betraktas som en långsiktig investering.

Högre tillväxtföretag som de som spelar en roll i megatrender tenderar att handla till högre värderingar. Investeraren bör överväga risken som följer med högre värderingar som en del av alla investeringsbeslut.

Investeringsrisken kan vara koncentrerad till specifika sektorer, länder, företag eller valutor.

Handla WRNA ETF

WisdomTree BioRevolution UCITS ETF – USD Acc (WRNA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
LSEGBxWBIO
LSEUSDWDNA
XetraEURWRNA

Största innehav

NamnKortnamnLandVikt %
1. Pfizer IncPFE USUS2.02%
2. Astrazeneca Plc-Spons ADRAZN USGB1.95%
3. Eli Lilly & CoLLY UNUS1.90%
4. Thermo Fisher Scientific IncTMO UNUS1.77%
5. Repligen CorpRGEN UQUS1.68%
6. Zoetis IncZTS USUS1.65%
7. Biontech Se-ADRBNTX USDE1.63%
8. Danaher CorpDHR UNUS1.58%
9. Novozymes A/SNZYMB DCDK1.48%
10. Qiagen N.V.QGEN USNL1.46%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version