Nyheter

WMIN ETF investerar i globala gruvföretag

Publicerad

den

Investera i övergången till en koldioxidfri ekonomi genom VanEck Global Mining UCITS ETF (WMIN ETF). Efterfrågan från utvecklingsekonomier ökar precis som behovet från hållbara teknologier som vindkraftverk och solceller ökar. Men efter år av omstrukturering verkar utbudet vara trångt. Denna ETF är ett enkelt och effektivt sätt att investera i detta kraftfulla tema genom en bred portfölj av gruvbolag.

Första och enda europeiska ETF för närvarande som ger global tillgång till metaller och gruvaktier från utvecklade och tillväxtmarknader

Dra nytta av den ökande efterfrågan efter Covid-19 i utvecklingsekonomier

Bredt diversifierad portfölj inkluderar de viktigaste råvarugruvarbetarna (inklusive guld, silver, koppar, nickel, zink, litium, järnmalm)

Beskrivning av VanEck Global Mining UCITS ETF

VanEck Global Mining UCITS ETF investerar i aktier med fokus på Basic Materials, World. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). VanEck Global Mining UCITS ETF har tillgångar på 410 miljoner euro under förvaltning. WMIN ETF är äldre än 3 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

EMIX Global Mining Constrained Weights-index följer globala företag som främst är involverade i metall- och mineralutvinningsindustrin. Indexet är börsvärdevägt, free float-justerat och täcker både tillväxtmarknader och utvecklade marknader.

Handla WMIN ETF

VanEck Global Mining UCITS ETF (WMIN ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURWMIN
Borsa ItalianaEURGDIG
London Stock ExchangeGBPGIGB
London Stock ExchangeUSDGDIG
SIX Swiss ExchangeCHFGDIG
XETRAEURWMIN

Största innehav

VärdepapperKortnamnVikt %
BHP GROUP LTDBHP AU9.13
RIO TINTO PLCRIO LN6.16
VALE SAVALE US5.67
FREEPORT-MCMORAN INCFCX US5.29
GLENCORE PLCGLEN LN4.66
NEWMONT CORPNEM US4.61
ANGLO AMERICAN PLCAAL LN4.53
BARRICK GOLD CORPABX CN3.55
FRANCO-NEVADA CORPFNV CN2.48
RIO TINTO LTDRIO AU2.39

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version