Nyheter

WisdomTree utser Coinbase till andra Custiodian för fysiskt stödda Bitcoin ETP

Publicerad

den

WisdomTree, har antagit en multi-depåmodell för sin fysiskt stödda Bitcoin ETP efter utnämningen av Coinbase Custody som en andra custodian. Den fysiskt stödda WisdomTree Bitcoin ETP (BTCW) är noterad på SIX, den schweiziska börsen, sedan i december 2019 med en total utgiftskvot på 0,95%.

Utnämningen av Coinbase Custody som en andra custodian för BTCW belyser det pågående åtagandet att leverera den säkerhet och robusthet som investerare har förväntat sig av WisdomTree ETP. Flytten kompletterar den befintliga depålösningen från Swissquote, en reglerad och börsnoterad schweizisk bank.

Coinbase Custody erbjuder tillgång till en säker, offline-lagringslösning av institutionell kvalitet byggd kring ett proprietärt, bästa klassnyckelgenereringsprotokoll som genererar kylförvaringsadresser för Custody-plånböcker. Coinbase Custody-lösningen utnyttjar samma kylförvaringsarkitektur som ligger till grund för Coinbases förvaring av mer än 20 miljarder dollar i kryptotillgångar för sina kunder. Förutom ökad säkerhet erbjuder Coinbase Custody branschens ledande försäkring som ger ytterligare försäkran för investerare.

En multi-depåmodell förbättrar robustheten ytterligare

Jason Guthrie, chef för kapitalmarknader och digitala tillgångar, Europa, WisdomTree, tillade: ”En multi-depåmodell förbättrar ytterligare robustheten i vårt operativsystem och ger flexibilitet och förbättrad säkerhet när vi diversifierar tjänsteleverantörer för en nyckelfunktion. Antagandet av en multi-depåmodell signalerar vårt fokus på innovationer som gynnar investerare. Institutionellt intresse för bitcoin fortsätter att växa och detta tillvägagångssätt kommer att resonera med dem som söker de mest robusta säkerhetsprocedurerna för transaktion och förvaring av kryptovalutor. ”

Förutom institutionella klassförvarslösningar för investerare har ETP-lösningen lagt till nya dimensioner i kryptovalutauniverset, till exempel mer likvid och transparent handel och ett bredare utbud av mer sofistikerade marknadsaktörer som går in på arenan för dessa produkter. Att flytta till en modell med flera depåer kommer att ge förbättrad anslutning mellan WisdomTree och den bredare kryptovalutamarknaden, vilket möjligen ger större likviditet för bitcoin, den underliggande digitala valutan.

WisdomTree Bitcoin ETP ger investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering för Bitcoin. ETP tillåter investerare att komma åt Bitcoin utan att behöva hålla kryptovalutan direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockchain eller digital valutainfrastruktur på något sätt.

Jason tillade: ”Digitala valutor är här för att stanna, och vi kommer att fortsätta se till att vi har det säkraste, mest robusta och innovativa erbjudandet som möjligt. Vi tror att utvecklingen av en multi-depåmodell är nyckeln till att öka investerarnas förtroende när de ser ut att gå in i denna nya och snabbt växande tillgångsklass. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version