Nyheter

WisdomTree möjliggör staking i Ethereum ETP

Publicerad

den

WisdomTree har meddelat att de har gjort det möjligt att satsa på sin fysiskt stödda eterbörshandlade produkt (ETP), WisdomTree Physical Ethereum (WETH). Ethereums årliga procentuella avkastning varierar mellan 4-8 procent. WisdomTree Physical Ethereum (WETH) är noterat på Börse Xetra, SIX, Swiss Stock Exchange och Euronext-börserna i Paris och Amsterdam och möjliggör staking i ethereum ETP. WETH har en total kostnadskvot på 0,95 procent.

Vad är staking?

Staking är ett sätt att delegera eter, det ursprungliga myntet i Ethereum-nätverket, till en valideringsnod. Genom att göra det valideras nya transaktionsposter på Ethereum blockchain, vilket samtidigt säkrar nätverket. Genom att satsa eter och stödja funktionalitet på nätverket genom att validera transaktioner får investerare en ”insats”-belöning, också känt som staking, som betalas av nätverket.

Mirva Anttila, direktör, Digital Assets Research, WisdomTree, sa: ”Shapella-uppgraderingen var ett stort framsteg för Ethereum-nätverket, som möjliggjorde uttag av insatt eter och relaterade insatsbelöningar, den fullbordade också Ethereums fullständiga övergång till Proof-of-Stake. Det finns många utmaningar med att tillhandahålla insatsbelöningar till investerare, men dessa har övervunnits och vi kan nu leverera insatsbelöningar till investerare genom en riskhanterad strategi.”

WisdomTree Physical Ethereum (WETH)

WisdomTree Physical Ethereum ger investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering för priset på eter, det ursprungliga myntet i Ethereum-nätverket, samtidigt som de använder det bästa av traditionell finansiell infrastruktur och produktstrukturering. ETP tillåter investerare att få tillgång till eter utan att behöva hålla kryptovalutan direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockchain eller digital valutainfrastruktur på något sätt.

WisdomTree har arbetat nära sitt förvaringsinstitut för att införa staking i WisdomTree Physical Ethereum och har implementerat en transparent och riskhanterad strategi för insats. ETHW är den andra ETP som ger en insatsbelöning i WisdomTrees sortiment av kryptovaluta, den andra är WisdomTree Physical Solana (SOLW).

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade: ”Staking har potential att göra investeringar i kryptovalutor mer attraktiva för investerare. Vi har åtagit oss att bygga och förbättra produkter som passar våra investerares behov. Detta innebär att fortsätta att förnya och utvecklas med marknaden så att vi kan leverera ett förstklassigt kryptoproduktsortiment av institutionell kvalitet. Detta bör dock aldrig ske på bekostnad av säkerhet/riskhantering, och detta är i centrum för vår insatsstrategi.”

Handla WETH ETP

WisdomTree Physical Ethereum (WETH) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Denna ETPhandlas på flera olika börser, till exempel Euronext Amsterdam och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade produkt.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Produktinformation

NamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Physical Ethereum0.95%XetraEURWETHGB00BJYDH394
WisdomTree Physical Ethereum0.95%SIXCHFETHWGB00BJYDH394
WisdomTree Physical Ethereum0.95%SIXEURETHWGB00BJYDH394
WisdomTree Physical Ethereum0.95%SIXUSDETHWGB00BJYDH394
WisdomTree Physical Ethereum0.95%Euronext AmsterdamUSDETHWGB00BJYDH394
WisdomTree Physical Ethereum0.95%Euronext ParisEURWETHGB00BJYDH394

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version