Nyheter

WisdomTree lanserar Solana, Cardano och Polkadot ETPer

Publicerad

den

WisdomTree, en börshandlad fond (”ETF”) och börshandlad produkt (”ETP”) sponsor, har idag lagt till tre nya fysiskt stödda kryptovaluta-ETPer till sitt produktsortiment för kryptotillgångar. Det är Solana, Cardano och Polkadot ETPer som nu lanseras på Xetra och SIX.

WisdomTree Solana (SOLW), WisdomTree Cardano (ADAW) och WisdomTree Polkadot (DOTW) är noterade på Börse Xetra, SIX, den schweiziska börsen och kommer att noteras på Euronext-börserna i Amsterdam och Paris den 31 mars. ETPerna har en total kostnadskvot (TER) på 0,95 %, för närvarande de lägsta avgifterna för ETPer som ger tillgång till dessa altcoins i Europa och är passporterade för försäljning i hela Europeiska unionen.

ETPerna är utformade för att erbjuda investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering mot priset på Solana, Cardano och Polkadot. Investerare kan också få exponering för dessa kryptotillgångar genom WisdomTrees diversifierade kryptotillgångskorg ETP, WisdomTree Crypto Market (WBLC), WisdomTree Crypto Altcoins (ALTC). De nya Solana, Cardano och Polkadot ETPer har potential att ge investerare belöningar för insats.

Jason Guthrie, Head of Digital Assets, Europe, WisdomTree sa: ”Vi vill ge investerare en rad olika kryptotillgångarsexponeringar, oavsett om det är genom diversifierade korgar eller enstaka spårare. En nyckelkomponent i vårt tillvägagångssätt är att lansera strategier som kommer att få resonans hos institutionella investerare. Dessa måste vara kryptotillgångar som är tillräckligt likvida för institutionell användning, stöds av ETP-marknadens aktörer och har tydliga användningsfall. I takt med att marknaden för kryptotillgångar utvecklas, kommer ETP-ekosystemet också att utvecklas, vilket behövs för mer institutionell användning. Vi kommer att fortsätta att förbättra och utöka vårt produktsortiment och stödja investerare på deras resa in i kryptotillgångar”.

Solana som skapades 2017 är en layer-1 smart kontraktsplattform som syftar till att utöka transaktionsgenomströmningen till en mycket lägre kostnad jämfört med Ethereum. Den använder en Proof of Stake (PoS) konsensusmodell för att säkra nätverket men har ett nytt tidsstämpelsystem som kallas Proof of History (PoH) som möjliggör automatiskt beställda transaktioner. Även om huvudnätet lanserades 2020 och fortfarande är i betateststadiet, har Solana vunnit popularitet med användningsfall som att bygga decentraliserade sociala nätverk, blockchain-spel och decentraliserade utbyten.

Cardano skapades 2015 som en lager-1 smart kontraktsplattform som ett alternativ till Ethereum-nätverket. Den är byggd med en tvåskiktsstruktur för ökad säkerhet och använder PoS-konsensusmodellen. Cardano levererade sin smarta kontraktsfunktion 2021 och kunde se mer decentraliserade applikationer för användningsfall som verifiering av utbildningsbehörighet, förfalskning av detaljhandelsprodukter och i finans för Know Your Customer/Anti-penningtvätt-kontroller.

Polkadot skapades 2016 med fokus på interoperabilitet mellan olika blockkedjor för överföring av data eller tillgångar. Den använder en modell för bevis på auktoritet och är designad med en styrningsmodell som innebär att nätverket inte behöver splittras när uppgraderingar införlivas. Den är värd för en mängd olika användningsfall inklusive decentraliserade utbyten, dataprocessorer och överbryggningslösningar.

Genom WisdomTrees kryptovaluta ETPer kan investerare bekvämt komma åt en rad kryptotillgångar utan att behöva hålla dem direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockchain eller digital valutainfrastruktur på något sätt. Investerare får också tillgång till lagringslösningar av institutionell kvalitet utan att de själva behöver konfigurera det med en förvaringsinstitut. För att säkerställa den högsta säkerhetsnivån utnyttjar WisdomTree reglerade, institutionella förvaringsinstitut av digital valuta som upprätthåller mycket säkra kylförvaringsanläggningar.

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade: ”Digitala tillgångar är en spännande och växande tillgångsklass som fortsätter att fånga investerarnas fantasi. Intressanta och annorlunda användningsfall för sådana som Solana, Cardano och Polkadot representerar nästa steg i utvecklingen för denna unga tillgångsklass. Medan bitcoin och Ethereum tar tag i rubrikerna är altcoins nu livskraftiga alternativ för många institutionella investerare, vilket ger fler alternativ att diversifiera sina kryptoinnehav precis som de skulle göra med vilken annan tillgångsklass som helst.”

WisdomTree har också listat schweiziska franc-handelslinjer för SIX-noterade WisdomTree Bitcoin och WisdomTree Ethereum.

WisdomTree har nu åtta ETPer för kryptotillgångar, där SOLW, ADAW och DOTW läggs till WisdomTree Bitcoin (WBIT), WisdomTree Ethereum (WETH), WisdomTree Crypto Market (BLOC), WisdomTree Crypto Altcoins (ALTC) och WisdomTree Crypto Mega Cap Equal (WMEG). WisdomTrees hela ETP-sortiment för kryptotillgångar är tillgängligt via Börse Xetra, SIX, den schweiziska börsen och på Euronext-börserna i Amsterdam och Paris.

SOLW, ADAW och DOTW är passporterade för försäljning i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Polen, Spanien, Sverige och Schweiz.

Produktinformation

NamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Solana0.95%SIXUSDSOLWGB00BNGJ9G01
WisdomTree Solana0.95%SIXCHFSOLWGB00BNGJ9G01
WisdomTree Solana0.95%Euronext AmsterdamUSDSOLWGB00BNGJ9G01
WisdomTree Solana0.95%Euronext ParisEURSOLWGB00BNGJ9G01
WisdomTree Solana0.95%Börse XetraEURDSOLGB00BNGJ9G01
WisdomTree Cardano0.95%SIXUSDADAWGB00BNGJ9J32
WisdomTree Cardano0.95%SIXCHFADAWGB00BNGJ9J32
WisdomTree Cardano0.95%Euronext AmsterdamUSDADAWGB00BNGJ9J32
WisdomTree Cardano0.95%Euronext ParisEURADAWGB00BNGJ9J32
WisdomTree Cardano0.95%Börse XetraEURWADAGB00BNGJ9J32
WisdomTree Polkadot0.95%SIXUSDDOTWGB00BNGJ9H18
WisdomTree Polkadot0.95%SIXCHFDOTWGB00BNGJ9H18
WisdomTree Polkadot0.95%Euronext AmsterdamUSDDOTWGB00BNGJ9H18
WisdomTree Polkadot0.95%Euronext ParisEURDOTWGB00BNGJ9H18
WisdomTree Polkadot0.95%Börse XetraEUR XDOTGB00BNGJ9H18

Handla WisdomTrees produkter

WisdomTrees produkter är europeiska börshandlade kryptovalutor. Dessa ETPer handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext Amsterdam. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla dessa ETPer genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version