Nyheter

WisdomTree lanserar Europas enda helt säkerställda Koldioxidutsläpp ETP

Publicerad

den

WisdomTree Carbon ETP (CARB) ger exponering mot de på ICE handlade utsläppsrätterna för Koldioxidutsläpp. Denna ETP som gör det möjligt för investerare att få exponering för utvecklingen för koldioxidutsläpp . Det helt säkerställda WisdomTree Carbon ETP (CARB), som noterades i förra veckan på Londonbörsen med en förvaltningskostnad på 0,35%, är Europas enda helt säkerställda Koldioxidutsläpp ETP.

CARB försöker återspegla rörelsen i priset på terminsavtalet ICE Carbon Emission Allowances (EUA) genom Solactive Carbon Emission Allowances Rolling Futures TR Index. EUAs terminsavtal är för närvarande det mest likvida börshandlade Koldioxidutsläppterminskonraktet globalt.

Europeiska unionens system för handel med utsläppsrätter (EU ETS) är världens största koldioxidmarknad och grunden för Europeiska unionens (EU) politik för att mildra klimatförändringar och minska utsläpp av växthusgaser. Systemet är tänkt att stödja EU för att uppnå koldioxidneutralitet i regionen år 2050. EU, som har undertecknat Parisavtalet, går framåt i kampen mot klimatförändringar, efter att ha godkänt en lag för att göra sina utsläppsmål för växthusgaser juridiskt bindande. Avtalet syftar till att minska EUs nettoutsläpp med 55% fram till 2030, från 1990 års nivå, och eliminera dem år 2050.

Enligt EU: s utsläppshandelssystem finns ett tak som begränsar mängden växthusgaser som kan släppas ut av företag varje år. Varje år utfärdas ett fast antal koldioxidutsläpp, där företag måste ha tillräckligt med utsläppsrätter för att täcka sina utsläpp och se till att de faller under taket. Prishöjningar i utsläppsrätter för koldioxid innebär att det blir dyrare för företag att täcka sitt koldioxidavtryck med utsläppsrätterna och stimulerar dem att investera i teknik för att minska föroreningar som kan bidra till att driva förändringar snabbare.

Större investerarengagemang på EUA:s terminsmarknad kan öka likviditeten i terminerna och de underliggande EUAerna, vilket kan hjälpa till med ”prisupptäckt” -processen. En underprisad koldioxidmarknad kan bromsa utvecklingen av koldioxidutsläpp. Ett större investerarengagemang kan därför ses som ett positivt marknadsutfall.

Alexis Marinof, Europachef för WisdomTree tillade: ”Minskning av klimatförändringar är framför allt för investerare, företag och beslutsfattare, och många försöker minska sina koldioxidavtryck och anpassa sig till Parisavtalet. Betydelsen av dessa initiativ kan inte underskattas och har drivit efterfrågan på ett fordon som ger exponering för framtida utsläppsrätter för koldioxidutsläpp. CARB bygger på vårt differentierade produktsortiment och vår djupa kunskap om råvaror, vilket ger investerare en tankeväckande exponering för ett hörn av miljö-, sociala och governance (ESG) marknadsinvesterare har haft svårt att komma åt. ”

EUs totala handel med koldioxidutsläpp värderades till över 201 miljarder euro år 2020, vilket motsvarar 8 096 miljoner ton koldioxid, en ökning med 19 procent från ett år tidigare.

Nitesh Shah, forskningsdirektör, Europa, WisdomTree sa: ”EU ETS har fast etablerat sig som den främsta modellen för ett koldioxidutsläppssystem. Dess framgång är att se en väsentlig minskning av utsläppen av växthusgaser från de sektorer och länder som omfattas av systemet. Framtider baserade på den europeiska koldioxidmarknaden är de mest likvida i världen och utgör en investeringsmöjlighet för investerare som vill bidra till prisupptäckt på denna viktiga marknad. Ytterligare investerarengagemang kan öka framtidslikviditeten, fortsätta att förbättra denna marknad och ytterligare orsaken. ”

WisdomTree erbjuder det mest omfattande utbudet av ETPer för råvaror i Europa, med tillgångar under förvaltning som uppgår till cirka 24,9 miljarder dollar på hela plattformen.

Produkt information

NamnMERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Carbon0.35%LSEUSDCARBJE00BP2PWW32
WisdomTree Carbon0.35%LSEGBXCARPJE00BP2PWW32

Handla CARB ETP

WisdomTree Carbon ETP (CARB), Europas enda helt säkerställda Koldioxidutsläpp ETP, är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version