Nyheter

WisdomTree lanserar Bitcoin ETP

Publicerad

den

Genom att lansera en ETP för kryptovaluta utnyttjar WisdomTrees sin tradition av innovation. WisdomTree hanterar viktiga hinder som begränsar investerare och tillsynsmyndigheter. Investeringsföretaget WisdomTree har kommunicerat lanseringen av sin första kryptovalutaprodukt. Det är en fysiskt uppbackad Bitcoin ETP. WisdomTree Bitcoin ETP (BTCW) noteras på SIX, den schweiziska börsen, idag med en total utgiftskvot på 0,95%.

WisdomTree Bitcoin ETP ger investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering för Bitcoin. Detta samtidigt som man använder det bästa av traditionell finansiell infrastruktur och produktstrukturering. Med en tillåter ETP investerare att komma åt Bitcoin utan att behöva äga kryptovalutan direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockchain eller digital valutainfrastruktur på något sätt. Investerare får också tillgång till lagringslösningar av institutionell kvalitet utan att själva behöva sätta upp det hos en depå.

En utvecklande tillgångsklass

Alexis Marinof, chef för Europa, WisdomTree, sade: ”Vi har övervakat kryptovalutor under en tid. Vi är glada över att ge investerare säker tillgång till denna utvecklande tillgångsklass. Vi har sett tillräckligt för att tro att digitala tillgångar, som Bitcoin, inte är en övergående trend och kan spela en roll i portföljer.

WisdomTree har en historia av att föra innovativa investeringsteman till en bred marknad genom institutionella klassprodukter, vilket gör det möjligt för investerare att ta exponeringar i svåråtkomliga tillgångsklasser – vi ser många paralleller mellan kryptovalutarummet och råvaror i detta avseende. Introduktionen av kryptovalutor i en ETP-struktur gör det möjligt för investerare att hitta nya sätt att introducera digitala tillgångar i portföljer samtidigt som de litar på den säkerhet och säkerhet som de har förväntat sig från WisdomTree. ”

ETP kommer att handlas på en reglerad börs. Aktier i ETP kommer att avvecklas via International Central Securities Depositary (ICSD). Noteringen av WisdomTree Bitcoin på SIX Swiss Exchange gör det möjligt för investerare att dra nytta av en global åtkomstpunkt för handel med aktier i ETP. Det kommer att erbjuda likviditet som alla andra börsnoterade värdepapper. Att ta med kryptovalutor i ETP-strukturen kan också ge en centralisering av likviditeten i tillgångsklassen. Detta kommer att gynna den underliggande digitala tillgången.

Ökat intresse när de blir tillgängliga i en ETP-struktur

Rafi Aviav, chef för produktutveckling, kapitalmarknader och teknik, WisdomTree, tillade: ”Kryptovalutor är potentiellt nästa tillgångsklass som drar nytta av ökat intresse när de blir tillgängliga i en ETP-struktur. Vi har utvecklat en lösning som tar itu med de svårigheter som investerare står inför med tillgång till digitala tillgångar. BTCW överbryggar klyftan mellan den underliggande decentraliserade blockchain-tekniken online och traditionella investeringsstrukturer. ETP-omslaget kommer att lägga till nya dimensioner i kryptovalutauniverset. Detta inkluderar institutionella klassförvarslösningar för investerare, enklare handel införlivad med standardförmedlings- och kontounderhållsprocedurer, mer likvid och transparent handel. Det kommer även ge ett bredare utbud av mer sofistikerade marknadsaktörer som går in på arenan för dessa produkter .

WisdomTree är marknadsledande inom fysiska guld-ETP i Europa och lanserade världens första fysiskt stödda guld-ETP 2003. Dagens lansering av WisdomTree Bitcoin ETP utnyttjar WisdomTrees tradition av innovation och utnyttjar företagets djupa expertis inom fysiskt stödda ETP.

Backas upp av Bitcoins

I likhet med fysiska guld-ETP:er kommer investerare i WisdomTree Bitcoin ETP att ha rätt till en mängd Bitcoin. Investerare kommer att kunna se varje akties myntberättigande och den totala mängden Bitcoins som är säkrade i förvar, motsvarande den totala mynträtten, på WisdomTrees webbplats. För att säkerställa den högsta säkerhetsnivån använder WisdomTree institutionella digitala valutaförvarare som har mycket säkra anläggningar. Dessa specialiserade custodians använder utarbetade fysiska och digitala säkerhetsprocedurer. Med banbrytande teknik för att säkert generera nycklar, kryptera data och skapa och verifiera digitala signaturer som krävs för transaktion och förvaring av kryptovalutor. WisdomTrees tillvägagångssätt tar upp en av de viktigaste hinder som för närvarande begränsar kryptovalutans antagande av investerare.

Det är WisdomTrees övertygelse att en kryptovaluta-ETP inom en snar framtid kan få myndighetsgodkännande för användning av det bredare investerarsamhället och därmed ta itu med ett annat viktigt hinder, det vill säga reglerande.

Jonathan Steinberg, VD, WisdomTree, avslutade: ”Vi har alltid varit i framkant inom innovation. Vi ser blockchain-teknik och digitala valutor som transformerande för kapitalförvaltningsindustrin. Precis som ETP-strukturen har överskridit den föråldrade fondstrukturen på betydande sätt, har blockchain och kryptovalutor potential att förändra hur investerare deltar i finansmarknaderna globalt. ”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version