Nyheter

WisdomTree adderar fond för förnyelsebar energi till sitt tematiska utbud

Publicerad

den

Artikel 9-fonden blir den tionde ETFen i WisdomTrees tematiskt utbud. WisdomTree, en global finansiell innovatör, har idag lagt till WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF (WRNW) till sitt utbud av tematiska börshandlade fonder (ETF). WRNW försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree Renewable Energy Index, och har en total kostnadskvot på 0,45 %. WRNW, noterades idag på Börse Xetra och Borsa Italiana, och kommer att noteras på Londonbörsen den 13 juni 2023.

Indexet är utformat för att spåra prestanda för globala företag som är involverade i värdekedjan för förnybar energi som en del av megatrenden för elektrifiering och dekarbonisering och som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning). I linje med WisdomTrees strategi för att bygga tematiska ETFer som ger ren och differentierad exponering, har WisdomTree samarbetat med Wood Mackenzie, ett ledande forsknings- och konsultföretag för energiomställning. Aktieurvalet i indexet är informerat och drivs av marknadsinformation från Wood Mackenzie.

Världen står inför en betydande utmaning att hålla sig till Parisavtalet och begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader Celsius detta århundrade. För att uppnå detta mål kommer flera lösningar för koldioxidutsläpp att behöva antas under de närmaste decennierna, med förnybara energikällor som förväntas spela en nyckelroll i energiomställningen.

Indexet som spåras av WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF har utformats för att utvecklas med snabbt utvecklande teknologi och de koldioxidlösningar som utnyttjas för att uppnå nettonollutsläpp till 2050. För att vara berättigad till inkludering i indexet måste ett värdepapper vara involverat i en eller flera av följande delar av värdekedjan:

  • Enablers: Byggstenarna för att effektivt driva ett förnybart energinät inklusive batterienergilagringssystem, nätverksoperatörer och återvinning.
  • Råvaror: Leverantörer av viktiga råvaror som stål, koppar och aluminium.
  • Tillverkning: Tillverkare av moduler som polykisel för solpaneler, blad och torn för vindkraftverk och högspänningskablar för kraftöverföringsnät.
  • Tillämpning: Företag som genererar förnybar kraft och utvecklar nya projekt för att lägga till ytterligare kapacitet.
  • Nya teknologier: Innovatörer av ny förnybar energiteknik som flytande vind- och solenergi, solid state-batterier och väteelektrolysatorer.

Enligt Wood Mackenzies 1,5 graders scenario stödjer elektrifiering och förnybar energi minskningen av CO2-utsläppen. 1,5-scenariot kräver uppskattningsvis 60 triljoner dollar av kapitalutgifter till 2050, med krav på elektrifiering, utnyttjande av sol och vind, som driver investeringsflöden. Ny teknik, inklusive avskiljning och lagring av koldioxid och väte i industriell skala, kommer att bli avgörande för att minska koldioxidutsläppen i sektorer som är svåra att minska i takt med att övergången utvecklas.

Chris Gannatti, Global Head of Research, WisdomTree sa: ”Övergången mot renare och mer hållbara energikällor är vår bästa chans att ta itu med klimatförändringarna. Förnybar energi är kärnan i denna strävan och vi ser flera viktiga drivkrafter som kan driva på tillväxten i användningen av förnybar energi. Sedan kriget i Ukraina har energisäkerhet varit en prioritet för länder då det stod klart att världen var tvungen att minska sitt beroende av fossila bränslen. Detta tillsammans med regulatoriskt stöd för att nå nettonollmålen till 2050 och betydande kostnadsminskningar inom vind- och solenergiproduktion skapar en perfekt storm för förnybar och ren energiproduktion.”

Lanseringen av WRNW utökar WisdomTrees partnerskap med Wood Mackenzie och är den fjärde ETP WisdomTree har lanserat genom att utnyttja Wood Mackenzies marknadsintelligens och expertis. Den första, den flerfaldigt prisbelönta WisdomTree Battery Solutions UCITS ETF (CHRG) som lanserades 2020, följt av WisdomTree Energy Transition Metals (NRGT) och WisdomTree Battery Metals (WATT) i april 2022. NRGT och WATT började ge investerare tillgång till Kobolt och litium, i april 2023 när de två metallerna sattes till de börshandlade produkterna.

Produktinformation

NamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF – USD Acc0.45%London Stock ExchangeUSDWRNWIE000P3D0W60
WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF – USD Acc0.45%London Stock ExchangeGBxWRENIE000P3D0W60
WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF – USD Acc0.45%Borsa ItalianaEURWRNWIE000P3D0W60
WisdomTree Renewable Energy UCITS ETF – USD Acc0.45%Börse XetraEURWRNWIE000P3D0W60

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version