Nyheter

WGLD ETC en fysiskt uppbackad guld-ETC med ansvarsfullt ursprung

Publicerad

den

WisdomTree Core Physical Gold (WGLD ETC), är utformat för att erbjuda värdepappersinnehavare ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att komma åt guldmarknaden genom att ge en avkastning motsvarande rörelserna i guldpriset minus den tillämpliga förvaltningsavgiften.

WisdomTree Core Physical Gold stöds av fysiskt allokerat guld som innehas av HSBC Bank plc (Custodian). Endast metall som överensstämmer med London Bullion Market Associations (LBMA) regler för god leverans kan accepteras av vårdnadshavaren. ETC kommer att sikta på att tilldela ansvarsfullt guldkärl där det är möjligt, för att främja höga etiska standarder för ETC. Varje fysisk tacka är segregerad, individuellt identifierad och tilldelad.

Guld spotpris

Varje enskild WisdomTree Core Physical Gold ETC har en effektiv rätt till guld, och den rättigheten ändras dagligen för att återspegla periodisering av förvaltningsavgiften.

Auktoriserade deltagare skapar och löser in WisdomTree Core Physical Gold ETC genom att leverera eller ta emot guld som överensstämmer med LBMA Good Delivery -standarder.

WisdomTree Core Physical Gold ETC handlas på börs till ett pris som är baserat på spotpriset på guld multiplicerat med tillämplig metallrätt.

Handla WGLD ETC

WisdomTree Core Physical Gold (WGLD ETC) är en börshandlad råvara som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBXGLDWJE00BN2CJ301
LSEUSDWGLDJE00BN2CJ301
Borsa ItalianaEURWGLDJE00BN2CJ301
XetraEURWGLDDE000A3GNQ18

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version