Nyheter

WFH har snabbat på företagens resa till molnet

Publicerad

den

Amdocs har kartlagt företagsanvändare i Storbritannien. Undersökningen visade en tydlig uppmärksamhet i många företags planer för att påskynda deras migrering till molnet. 75 procent av de brittiska företagen meddelade att de har för avsikt att öka investeringarna i fjärrstyrd teknik. Så många som 86 procent av alla företag i Storbritannien använder redan Software-as-a-Service (SaaS) -lösningar (som Google Workspace, Salesforce, etc.)

Detta är tydliga bevis för att företag i åtminstone Storbritannien har hakat på tanken att molntekniken är vägen framåt av vanliga dussin eller så taktiska och strategiska skäl. Sannolikhet har de olika nedstängningarna världen över bidragit till att företagen sett sig om efter lösningar som gör det möjligt att fortsätta arbeta. Det senaste året har fått allt fler företag att se över sin molnmigration för att stödja de mer flexibla arbetskrav som ställs av anställda och myndigheter.

Innan Covid inkluderade värdedrivarna för hemarbete det faktum att människor helt enkelt frågade efter det. Det var särskilt högt värderat hos anställda med småbarn. WHF kan även vara fördelaktigt ur produktivitetssynpunkt; att det gjorde det lättare att skapa flexibla arbetstider.

Corona gjorde WFH till ett måste

Covid har tydligt ökat hemarbetet till en nödvändighet för många företag som är angelägna om att undvika att bli hamna fel vid nästa nedstängning. De kan noteras att de företag som kunde visa upp molnbaserad smidighet under sommaren har de blivit överösta med beröm.

Amdocs bestämde sig för att få ett mått på hur kollektiva företagsattityder har förändrats med en undersökning av brittiska företag. Den fann att det fanns tydligt intresse för, och rör sig mot, fjärr- och hemarbete.

• 75 procent av brittiska företag har för avsikt att öka investeringarna i fjärrbearbetningsteknik för att göra det enklare och potentiellt permanent.

• Avgörande är att ”moln” ses som en förutsättning för detta drag. Brittiska företag säger att de sätter molnteknik i centrum för sina IT-strategier. De säger vidare att kompetens och omskolning kommer att vara avgörande för att stödja skiftande arbetsmönster.

• 47 procent av de brittiska företagen strävar efter att utbilda personal inom molnsäkerhetsmetoder.

• 52 procent av de brittiska företagen säger att de kommer att anställa nya molnarkitekter och mjukvaruutvecklare, medan 44 procent säger att de kommer att få in fler molnsystem-/nätverksadministratörer.

• 86 procent av de brittiska företagen använder Software-as-a-Service (SaaS) -lösningar (som Google Workspace, Salesforce etcetera), vilket betonar att vissa brittiska företag redan har tagit stora steg för att anpassa sin verksamhet.

• 78 procent av brittiska företag använder Cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS) -lösningar (som Apprenda, Red Hat OpenShift etcetera.)

• 70 procent av de brittiska företagen använder PaaS-lösningar (Platform-as-a-Service).

”Livet kommer inte att bli detsamma igen. I själva verket hamnar situationen i arbetet hemifrån någonstans i mitten. Företagen kommer att ta hela spektrumet av tillvägagångssätt från arbete var som helst, ända till arbete fem dagar i veckan på kontoret.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version