Nyheter

WELL ETF, 20 medicinska bolag och vaccinföretag som bekämpar Covid

Publicerad

den

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETF (WELL ETF) består av ett 20 medicinska bolag och vaccinföretag som bekämpar Covid. Covid-19-pandemin och den pågående sökningen efter ett vaccin gynnar de olika undertema som omfattas av HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETF (WELL). WELL fokuserar främst på innovation och hälsoteknik och dessa områden ligger i framkant inom vaccinforskningen tillsammans med nya sätt att leverera och distribuera medicinska behandlingar.

Medical Devices and Biological Engineers (Biotech) är de ledande bidragsgivarna till vinsterna för WELL. Dessa underteman representerar åtta av de tio bästa resultaten. Covid-19 har visat behovet av standardisering över medicinska journaler vilket för närvarande är ett stort problem för USA. Healthtech-innovationer kan vända detta till att ta bort silor och påskynda leveransservice.

Ny telemedicin och vårdspårare kan förbättra medicinsk support på distans. Under pandemin har fjärrstyrd vård för patienter med kroniska tillstånd haft en enorm ökning av efterfrågan. Covid-19 har också visat världen behovet av digitalisering av hälso- och sjukvårdstjänster som driver hälso- och sjukvårdssystemen att förändras och förnya.

Dessa undertema har gynnats av Covid-19 och en ny Bidenförvaltning förväntas vara drivkraften för mer statliga utgifter i hela vårdsektorn. Covid-19 har gett upphov till WELLs undertema. När pandemin är över kommer en värld efter Covid-19 att se att vården måste anamma teknik för att påverka positiva resultat för patienter och deras familjer

WELL ger exponering mot framtidens hälsovård

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation ETF (WELL) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med säte i Irland. Fonden handlas i amerikanska dollar och har en förvaltningsavgift om 0,59 procent. Fonden arbetar med fysisk replikering och är ackumulerande vilket betyder att den återinvesterar de utdelningar som den erhåller.

Detta är i skrivande stund den enda börshandlade fonden som erbjuder exponering mot hälso- och sjukvårdsinnovation i Europa vid sidan av iShares Healthcare Innovation UCITS ETF, som spårar iSTOXX FactSet Breakthrough Healthcare index.

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation ETF (WELL) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna.

6 Kommentarer

Populära

Exit mobile version