Nyheter

WDNR ETF satsar på den globala energisektorn

Publicerad

den

AMUNDI MSCI WORLD ENERGY UCITS ETF (WDNR ETF) försöker replikera utvecklingen för MSCI World Energy Index så nära som möjligt i euro, oavsett om trenden är stigande eller fallande. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot cirka 100 aktier världen över inom energisektorn, med en enda transaktion.

Beskrivning av Amundi MSCI World Energy UCITS ETF EUR (C)

Amundi MSCI World Energy UCITS ETF EUR (C) investerar i aktier med fokus på den global energisektorn. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Amundi MSCI World Energy UCITS ETF EUR (C) är en liten ETF med tillgångar på 66 miljoner GBP under förvaltning. ETF:n är äldre än 3 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Handla WDNR ETF

AMUNDI MSCI WORLD ENERGY UCITS ETF (WDNR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och Euronext Amsterdam. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURWDNR
Borsa ItalianaEURCWE
Euronext ParisEURCWE
SIX Swiss ExchangeEURCWEE
XETRAEURWDNR

Största innehav

VärdepapperVikt %
EXXON MOBIL CORP13,48
CHEVRONTEXACO CORP10,82
TOTALENERGIES SE6,25
CONOCOPHILLIPS5,02
BP PLC4,87
ROYAL DUTCH SHELL-A4,8
ROYAL DUTCH SHELL-B4,32
ENBRIDGE INC4,24
EOG RESOURCES INC2,71
TC ENERGY CORP2,65

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version