Nyheter

Wall Street bank köper ETF-leverantör

Publicerad

den

Cantor Fitzgerald, en Wall Street bank köper San Diego baserade ETF-leverantör Efficient Market Advisors. Efficient Market Advisors, eller EMA var en tidig förespråkare av att använda sig av börshandlade fonder och har sedan lång tid tillbaka hjälpt privatpersoner att bygga den typ av diversifierade portföljer som används av pensionsfonder och andra stora institutioner.

EMA, med ca $ 1,1 miljarder i förvaltat kapital och 11 anställda, kommer att finnas kvar i San Diego och verka inom Cantor investeringsrådgivningsdotterbolag. För Cantor är affären viktig eftersom investmentbanken satsar på att bygga ut sin kapitalförvaltning.

EMA grundades 2004 av Herb Morgan III som en investeringsrådgivare som förvaltade portföljer för retailmarknaden. Morgan kom snabbt att få ett rykte om att kunna utforma portföljer med hjälp av börshandlade fonder. Morgan kommer att fortsätta som verkställande direktör i EMA och även fungera som företagets Chief Investment Officer när Efficient Market Advisors blir en del av en Wall Street bank.

Cantor Fitzgerald, L.P. är ett finansföretag som grundades 1945. Bolaget är specialiserat på institutionell aktie-, ränte- försäljning och handel, och erbjuder finansmarknaden investeringsbankstjänster, prime brokerage och kommersiell fastighetsfinansiering . Företaget är också verksamt inom nya företag, inklusive rådgivande och kapitalförvaltningstjänster, spelteknik, e-handel och andra satsningar. Det har mer än 5000 institutionella kunder.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version