Nyheter

W1TB ETF satsar på den snabbt växande branschen för cybersäkerhet

Publicerad

den

WisdomTree Cybersecurity UCITS ETF (W1TB ETF) strävar efter att spåra pris och avkastningsprestanda, före avgifter och kostnader, för WisdomTree Team8 Cybersecurity Index (”indexet”). WisdomTree Cybersecurity UCITS ETF USD Acc investerar i aktier med fokus på ESG. Utdelning återinvesteras i fonden (ackumulering).

Den totala kostnadskvoten är 0,45% per år. Indexet replikerar prestanda för det underliggande indexet genom att köpa alla dess komponenter (total replikering). WisdomTree Cybersecurity UCITS ETF USD Acc är en liten ETF med 37 miljoner euro under förvaltning. W1TB ETF har varit aktiv i mindre än 1 år och har sin skattehemvist i Irland.

Varför investera?

Cybersäkerhet har tillväxtpotential på grund av att strukturella drivkrafter som den digitala ekonomin leder till ökade krav på cybersäkerhetslösningar

• Fonden erbjuder tillgång genom direktinvesteringar i börsnoterade företag, som främst är involverade i att tillhandahålla cybersäkerhetsorienterade produkter.

• Fokuserad exponering för företag som drar nytta av tillväxten i antagandet av cybersäkerhetsorienterade produkter och som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning)

• Analysen för urval av företag i indexet och därefter fonden bedrivs av experter inom cybersäkerhetsområdet, vilket säkerställer att portföljen förblir fokuserad och relevant

• ETFen är fysiskt backad och UCITS -kompatibel

Potentiella risker

• Även om indexet skapades för att välja företag med en relativt högre exponering för cybersäkerhetsorienterade produkter, finns det ingen garanti för att detta mål kommer att uppnås.

• En investering i aktier kan uppleva stor volatilitet och bör betraktas som en långsiktig investering.

• Företag med högre tillväxt som de som spelar en roll i megatrender tenderar att handla till högre värderingar. Investeraren bör överväga risken med högre värderingar som en del av ett investeringsbeslut.

• Investeringsrisken kan koncentreras till specifika sektorer, länder, företag eller valutor.

Handla W1TB ETF

WisdomTree Cybersecurity UCITS ETF (W1TB ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURWCBR
London Stock ExchangeGBXCYSE
London Stock ExchangeUSDWCBR
SIX Swiss ExchangeUSDWCBR
XETRAEURW1TB

Största innehav

NamnVikt %
Darktrace Plc5.87%
Datadog Inc – Class A5.45%
Palo Alto Networks Inc5.45%
Rapid7 Inc5.16%
Okta Inc4.97%
Crowdstrike Holdings Inc – A4.95%
Cloudflare Inc – Class A4.77%
Tenable Holdings Inc4.02%
Trend Micro Inc3.91%
Zscaler Inc3.89%
Övriga innehav51.55%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version