Nyheter

VZLD ETC spårar priset på fysiskt guld

Publicerad

den

WisdomTree Physical Gold (VZLD ETC) är utformad för att erbjuda värdepappersinnehavare ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att komma åt guldmarknaden genom att ge en avkastning motsvarande rörelserna i guldspotpriset minus den tillämpliga förvaltningsavgiften.

WisdomTree Physical Gold backas upp av fysiskt allokerat guld som innehas av HSBC Bank plc (förvaringsinstitutet). Endast metall som överensstämmer med London Bullion Market Associations (LBMA) regler för god leverans kan accepteras av förvaringsinstitutet. Varje fysisk bar är segregerad, individuellt identifierad och tilldelad.

Guld Spotpris

Varje enskilt WisdomTree Physical Gold ETC har en effektiv rätt till guld, och denna rättighet ändras dagligen för att återspegla intjäningen av förvaltningsavgiften.

Auktoriserade deltagare skapar och löser in WisdomTree Physical Gold-värdepapper genom att leverera eller ta emot guld som överensstämmer med LBMA Good Delivery-standarder.

WisdomTree Physical Gold-värdepapper handlas på börs med ett pris som är baserat på spotpriset på guld multiplicerat med tillämplig metallrätt.

Handla VZLD ETC

WisdomTree Physical Gold (VZLD ETC) är en europeisk börshandlad råvara. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade råvara.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBPPHGPJE00B1VS3770
LSEUSDPHAUJE00B1VS3770
Borsa ItalianaEURPHAUJE00B1VS3770
TSEJPY1672JE00B1VS3770
EuronextEURPHAUJE00B1VS3770
XetraEURVZLDDE000A0N62G0

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version