Nyheter

VPL ETF för den som tror på Stilla Havs Asien

Publicerad

den

Vanguard FTSE Pacific Index Fund ETF Shares (VPL ETF) följer FTSE Developed Asia Pacific Index, ett börsvärdesvikt index för värdepapper på de utvecklade marknaderna i Stillahavsregionen. Vanguard FTSE Pacific Index Fund ETF Shares (VPL ETF), som noteras på NYSEArca är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,08 procent.

VPL Factset Analytics Insight

VPL gör ett mycket bra jobb med att fånga den utvecklade Asien och Stillahavsregionen. Fonden täcker alla nyckelländer i Stilla havet, med stor tonvikt på Japan – den största av de utvecklade ekonomierna i regionen.

VPL inkluderar också Sydkorea som ett utvecklat land, medan många anser att det är en tillväxtmarknad. Fonden lade till småbolag i marknadsliknande proportioner med en övergång den 1 oktober 2015 till ett FTSE All Cap-index, ett subtilt steg mot mer representativ täckning. Observera ändå att underliggande marknader inte handlar när VPL gör det, så intradags NAV är något opålitligt som referens för limitorder. Fonden kan inneha alla, eller i stort sett alla, sina tillgångar i stamaktier som ingår i indexet för att generellt ge en liknande investeringsprofil.

Produktsammanfattning

Syftar till att spåra resultatet för FTSE Developed Asia Pacific All Cap Index, som mäter investeringsavkastningen för aktier utgivna av företag på de större marknaderna i Stillahavsregionen.

Innehar aktier i företag i Japan (den största indexkomponenten), Australien, Hong Kong, Nya Zeeland och Singapore.

Följer en passivt hanterad, full-replikeringsmetod

Fondsammanfattning

Investeringen syftar till att spåra resultatet för ett jämförelseindex som mäter investeringsavkastningen för aktier utgivna av företag belägna på de stora marknaderna i Stillahavsområdet. Fonden använder sig av en indexerande investeringsmetod genom att investera alla, eller i stort sett alla, sina tillgångar i stamaktier som ingår i FTSE Developed Asia Pacific All Cap Index. FTSE Developed Asia Pacific All Cap Index är ett marknadsviktat index.

Handla VPL ETF

Vanguard FTSE Pacific Index Fund ETF Shares (VPL ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i VPL ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med FTSE Pacific Index Fund ETF Shares (VPL ETF) opper Miners ETF (COPX ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

Värdepapper
Samsung Electronics Co. Ltd.
Toyota Motor Corp.
AIA Group Ltd.
Sony Group Corp.
Commonwealth Bank of Australia
Keyence Corp.
CSL Ltd.
Recruit Holdings Co. Ltd.
BHP Group Ltd.
Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd.

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version