Nyheter

VPAC ETF investerar i amerikanska preferensaktier

Publicerad

den

Invesco Variable Rate Preferred Shares UCITS ETF (VPAC ETF) är en europeisk börshandlad som försöker att efterlikna utvecklingen för Wells Fargo® Diversified Hybrid and Preferred Securities Floating and Variable Rate Nettot totalavkastningsindex minus kostnader i US-dollar.

Indexet spårar utvecklingen av föredragna värdepapper i US-dollar med rörlig och rörlig ränta samt vissa typer av ”hybridpapper” som är funktionellt likvärdiga med preferensaktier, emitterade på den amerikanska inhemska marknaden. Indexbeståndsdelar är viktade med börsvärde och har en emittent på 10%. Dessutom kan högst 40% av indexet bestå av emittenter som individuellt står för mer än 5% av indexet.

Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,50% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (full replikering). Invesco Variable Rate Preferred Shares UCITS ETF A är en mycket liten ETF med 2 miljoner euro i förvaltning. Denna ETF är äldre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Investeringsstrategi

Wells Fargo Diversified Hybrid and Preferred Securities Floating and Variable Rate index spårar resultatet av variabla och rörliga räntesatser i US-dollar, samt vissa typer av ”hybridpapper” som är funktionellt motsvarande föredragna aktier, emitterade i amerikanska inhemska marknaden.

Handla VPAC ETF

US Variable Rate Preferred Shares Acc (VPAC ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på London Stock Exchange och Swiss Stock Exchange. Det betyder att det går att handla andelar i denna börshandlade fond genom bland annat DEGIRO.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeUSDVPAC
SIX Swiss ExchangeUSDVPAC

Största innehav

NamnVikt %
UNITED STATES TREASURY BOND5.00%
US TREASURY INFLATION INDEXED NOTES4.50%
NESTLE SA CHF 0.13.50%
ROCHE HOLDING AG NPV3.50%
XILINX INC USD 0.013.50%
ABB LTD CHF 0.123.50%
MAXIM INTEGRATED PRODS IN USD 0.0013.30%
ALEXION PHARMACEUTICALS USD 0.00013.20%
US TREASURY INFLATION INDEXED NOTES2.80%
Övriga67.00%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version