Nyheter

Volkswagen söker upp till 71,5 miljarder dollar värdering i Porsches nyemission

Publicerad

den

Den tyska biltillverkaren Volkswagen AG siktar på en värdering på upp till 71,5 miljarder dollar (75 miljarder euro) för Porsches nyemission, i vad som skulle bli en av Europas största börsintroduktioner någonsin.

Volkswagens VOW, -1,12 % styrelse meddelade på söndagen förra veckan att de avser att notera aktier mellan 76,50 euro och 82,50 euro, i mitten av analytikernas förväntningar.

I en nick till dess ikoniska sportbil kommer 911 miljoner Porsche-aktier att delas upp i 455,5 miljoner preferensaktier och 455,5 miljoner stamaktier. Men endast upp till 113 875 000 preferensaktier utan rösträtt kommer att säljas, vilket ger cirka 9,1 miljarder dollar (9,4 miljarder euro) överst i intervallet.

Ett holdingbolag som kontrolleras av familjen Porsche-Piech kommer att köpa 25 % plus en av Porsches stamaktier, med rösträtt, till en premie på 7,5 %.

Även om den europeiska börsintroduktionsmarknaden har varit deprimerad i år, till stor del på grund av stigande inflation, energikostnader och räntor, finns det enligt uppgift ett stort intresse för Porsche, med miljarder som redan utlovats från de statliga förmögenhetsfonderna i Qatar, Abu Dhabi och Norge, också som fondbolag T. Rowe Price, enligt VW.

Handeln startar den 29 september på Frankfurtbörsen.

Ungefär hälften av intäkterna från börsnoteringen kommer att gå till VW:s aktieägare i en särskild utdelning.

Porsche har publicerat information om börsintroduktion: prenumeration från 20 september från €76,50 till €82,50. Riktat börsvärde @Porsche 70-75 miljarder euro. Noteringsdatum: 29 september.

Teckna aktier i Porsche

Det är sannolikt svårt att få tilldelning i denna nyemission som trots dagens börsklimat ändå kommer att attrahera stort intresse. Freedom Finance brukar emellertid alltid teckna aktier i denna typen av nyemissioner för sina kunder som önskar. Denna mäklare brukar dessutom alltid få tilldelning vilket gör det till ett val för den som är intresserad av IPOs.

Freedom24.com är en del Freedom Finance Europe Ltd, ett europeiskt dotterbolag till det offentliga bolaget Freedom Holdings Corp ( NASDAQ:FRHC ).

Företagets huvudkontor och kontor ligger i USA, Tyskland, Cypern, Ryssland, Kazakstan, Ukraina, Uzbekistan. Företaget regleras av American Securities and Exchange Commission och Freedom Finance Europe Ltd av Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Freedom24.com arbetar i enlighet med reglerna i MiFID II, ett regleringssystem med en hög nivå av investerarskydd. Till Freedom24.com

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version