Nyheter

VNAM ETF en satsning på Vietnams aktiemarknad

Publicerad

den

Global X MSCI Vietnam ETF (VNAM ETF) följer ett brett index av stora till småbolagsaktier från Vietnam, utvalda och viktade efter deras fritt flytande börsvärde. Global X MSCI Vietnam ETF (VNAM ETF), som handlas på NYSEArca, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,50 procent.

VNAM Factset Analytics Insight

VNAM strävar efter att spåra ett index över aktier ekonomiskt knutna till Vietnam. Indexet inkluderar företag av alla storlekar, från stora till småbolag, för att erbjuda en heltäckande bild av denna specifika marknad. För att ingå i indexet måste ett företag klassificeras i Vietnam baserat på indexleverantörens metoder.

Minst 50 värdepapper väljs ut för portföljen och viktas baserat på fritt flytande marknadsvärde. Dessa vikter justeras sedan med en likviditetsdiskonteringsfaktor, som proportionellt minskar vikterna för företag med mindre likviditet. Det största bolaget är begränsat till 25 % av fonden och en totalvikt på 50 % för alla emittenter som överstiger 5 %. Ombalansering görs halvårsvis och rekonstituering görs kvartalsvis i februari.

Skäl att överväga VNAM

Långsiktig tillväxtpotential. Vietnams BNP växte i en takt som översteg 7 % både 2018 och 2019. Även om den avbröts av pandemin, förväntas den återuppta en årlig tillväxt på mer än 6 % under 2022-2025.

Riktad exponering. Fonden är inriktad på exponering mot ett enda land.

Effektiv åtkomst. Effektiv tillgång till en bred korg av vietnamesiska värdepapper.

Handla VNAM ETF

Global X MSCI Vietnam ETF (VNAM ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i VNAM ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Global X MSCI Vietnam ETF (VNAM ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Global X MSCI Vietnam ETF (VNAM ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

Vikt (%)KortnamnNamn
10.23HPG VNHOA PHAT GROUP JSC
8.90VIC VNVINGROUP JSC
8.57VHM VNVINHOMES JSC
6.74MSN VNMASAN GROUP CORP
6.48VNM VNVIET NAM DAIRY P
4.91NVL VNNO VA LAND INVES
4.22THD VNTHAIHOLDINGS JSC
3.89VCB VNBANK FOR FOREIGN
3.31SSI VNSSI SECURITIES CORP
2.89VRE VNVINCOM RETAIL JSC

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version