Nyheter

VJPA ETF är en passiv investering i den japanska aktiemarknaden

Publicerad

den

Vanguard FTSE Japan UCITS ETF Accumulating (VJPA ETF) använder sig av en passiv förvaltning – eller indexering – investeringsmetod, genom fysiskt förvärv av värdepapper, och strävar efter att följa utvecklingen av FTSE Japan Index (”Indexet”).

Indexet består av stora och medelstora företagsaktier i Japan.

Fonden försöker:

1. Spåra indexets utveckling genom att investera i alla ingående värdepapper i indexet i samma proportion som indexet. Där det inte är praktiskt möjligt att replikera helt, kommer fonden att använda en provtagningsprocess.

2. Förbli fullt investerad utom i extraordinära marknadsförhållanden, politiska eller liknande förhållanden.

Beskrivning av Vanguard FTSE Japan UCITS ETF Accumulating

Vanguard FTSE Japan UCITS ETF Accumulating investerar i aktier med fokus på Japan. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumulerar). FTSE Japan tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 507 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Vanguard FTSE Japan UCITS ETF Accumulating har tillgångar på 160 miljoner euro under förvaltning. ETFen är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Om riktmärket FTSE Japan Index

Indexet är ett free-float-justerat börsvärdesindex som är utformat för att mäta aktiemarknadens resultat för stora och medelstora företag i Japan.

Investeringsstrategi

FTSE Japan-index följer japanska stora och medelstora aktier.

Handla VJPA ETF

Vanguard FTSE Japan UCITS ETF Accumulating (VJPA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURVJPA
London Stock ExchangeGBPVJPB
London Stock ExchangeUSDVJPA
SIX Swiss ExchangeCHFVJPA
XETRAEURVJPA

Största innehav

VärdepapperVikt %
Toyota Motor Corp.5.40%
Sony Group Corp.3.15%
Keyence Corp.2.06%
Tokyo Electron Ltd.1.87%
Mitsubishi UFJ Financial Group Inc.1.86%
Recruit Holdings Co. Ltd.1.54%
Shin-Etsu Chemical Co. Ltd.1.49%
SoftBank Group Corp.1.46%
KDDI Corp.1.33%
Nintendo Co. Ltd.1.29%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version