Nyheter

Visa börjar integrera Bitcoin-betalningar i Brasilien

Publicerad

den

I en ny intervju med det lokala brasilianska nyhetsmedlet Seu Dinheiro avslöjade Eduardo Abreu, vice president för nya affärer på betalningsjätten Visa, företagets avsikter att integrera Bitcoin-betalningar i Brasilien. Detta kommer att ske på Visas plattform för både betalningar och som ett värdeförråd. Det kommer bland annat att omfatta den ledande kryptovalutan , Bitcoin (BTC).

Redan i mars 2021 introducerade Visas VD i Brasilien, Fernando Teles, konceptet att anta tokeniserade betalningar, samt ett applikationsprogrammeringsgränssnitt, eller API, utformat för att överbrygga klyftan mellan traditionella finansinstitut och kryptotjänster.

I intervjun delade Abreu sin övertygelse om att större adoption kommer att kräva integration av traditionell bankaktivitet inom ekosystemet för kryptovaluta så att kunderna kan handla med fiat och krypto i samma miljö.

Visa erbjuder redan 180 valutor på sin plattform och kommer att försöka utnyttja sin globala kundbas om 170 miljoner användare och etablerade fintech-relationer med nationella banker Alterbank, Ripio och Zro för att maximera adoption i regionen.

Det fanns inget specifikt tillkännagivande om datumet för lanseringen, men det förväntas ske under de kommande månaderna.

”Den stora fördelen med att anta Bitcoin är utan tvekan dess lätthet. Utan att behöva byta en fiat -valuta finns det en optimering av börserna när du använder Bitcoin, säger Abreu. Utöver denna tjänst föreslog Abreu också möjligheten för kunder att få cashback i krypto:

”Brasilianer har redan kulturen att ta emot kortpoäng, miles, rabatter, etc. Varför inte ta emot kryptovalutor med sitt kreditkort också?”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version