Nyheter

Virtune Staked Ethereum ETP – Lanserades den 9 augusti

Publicerad

den

Som du kanske har sett i sociala medier så lanserade Virtune nyligen sin nya produkt, Virtune Staked Ethereum ETP, på Nasdaq Stockholm.

Virtune lanserade denna produkt för att erbjuda investerare ett säkert, kostnadseffektivt och förbättrat sätt att exponera sig mot världens näst största kryptovaluta – Ethereum. Virtune är mycket glada över det stora intresset sedan lanseringen den 9 augusti och vill förklara mer om hur deras nya ETP fungerar.

Virtunes ETP är 100 procent fysiskt uppbackad (som alla Virtunes produkter är) vilket innebär att Virtune alltid förvarar Ethereum hos sitt förvaringsinstitut Coinbase till ett värde som minst motsvarar 100 procent av värdet på alla deras ETPer på Nasdaq Stockholm. Virtune har valt denna struktur eftersom den erbjuder en mer säker kryptoexponering genom att värdet för varje ETP alltid är fysiskt uppbackad till 100 procent istället för att investerarna ska förlita sig på utgivarens (emittentens) kreditvärdighet.

En vanlig fråga som Virtune har fått sedan lanseringen är gällande staking och det Virtune vill förtydliga är att Virtune endast stakar direkt från cold-storage. Detta innebär att Virtune under inga omständigheter för över kryptovalutor till någon tredjepart utanför deras kontroll.

Genom att Virtune implementerar staking utbetalas belöningar (rewards) löpande i form av nya Ethereums, belöningarna varierar över tid och har hittills under 2023 pendlat mellan fyra och åtta procent på årsbasis. Dessa nya Ethereums adderas löpande till ETPn vilket leder till att kursen för ETPn på Nasdaq Stockholm stiger utöver Ethereums värde/kursutveckling. Detta innebär att den extra avkastning som staking genererar speglas dagligen i kursen. Staking-belöningarna börjar genereras omgående från det att man har investerat i ETPn.

Som ett ytterligare säkerhetskomplement har Virtune en så kallad säkerhetsagent (Collateral Agent). Syftet med detta är att skydda investerarna i Virtunes ETPer. Kryptovalutorna tillhörande Virtune ETPer är alltid frånskilda Virtunes egna kapital.

Handla VIRSETHS ETP

Virtune Staked Ethereum ETP SEK (VIRSETHS) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Detta certifikat handlas på Nasdaq Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version