Nyheter

Virtune lanserar Virtune Chainlink ETP på Nasdaq Stockholm

Publicerad

den

Virtune, en svensk reglerad digital tillgångsförvaltare i Sverige, lanserar en ny innovativ krypto-ETP på Nasdaq Stockholm, den största börsen i Norden. Virtune lanserar idag Virtune Chainlink ETP som erbjuder exponering mot Chainlink genom ett väletablerat finansiellt instrument och med en 100 procent fysiskt uppbackad struktur.

ETPn är 100 procent fysiskt uppbackad och handlas i SEK för svenska och övriga nordiska investerare samt är tillgänglig på DEGIRONordnet, Aktieinvest, Levler och Avanza.

Chainlink är för närvarande en av de 15 största kryptovalutorna med ett totalt marknadsvärde på cirka 8,2 miljarder dollar och har haft en tillväxt på 165 procent sedan årets början. Chainlink fungerar som en bro för smarta kontrakt på olika blockkedjor och gör dem kompatibla med varandra. Detta görs med hjälp av ett decentraliserat orakelnätverk, som hjälper blockkedjor att kommunicera med externa enheter som dataflöden, händelser och betalningsmetoder på ett säkert sätt. Detta ger komplexa smarta kontrakt den nödvändiga informationen från den yttre världen och gör dem till det främsta sättet för människor att ingå avtal i den decentraliserade världen.

Denna ETP riktar sig till institutionella investerare såväl som privatpersoner och möter den ökande efterfrågan från investerare i Norden som har väntat på ett sömlöst sätt att exponera sig mot Chainlink.

Viktig information om ETPn

1:1 exponering mot Chainlink

100 procent fysiskt uppbackad

Årlig förvaltningsavgift på 1,49 procent

Virtune Chainlink ETP

Fullständigt namn: Virtune Chainlink ETP

Förkortat namn: Virtune Chainlink

Handelsvaluta: SEK

Första handelsdagen: Torsdag den 30 november

Ticker: VIRLINK

ISIN: SE0021149259

Christopher Kock, vd för Virtune:

”Vi är mycket glada över att introducera den första Chainlink ETPn i Norden efter att ha upplevt en ökande efterfrågan från investerare i Norden. Chainlink är en lovande plattform vilket också har bevisats bland annat genom dess samarbete med stora finansiella institutioner. Virtune Chainlink ETP är en 100 procent fysiskt uppbackad Chainlink-produkt som erbjuder investerare ett enkelt, transparent och säkert sätt att få exponering mot Chainlink genom en reglerad struktur noterad på Nasdaq Stockholm, tillsammans med branschledande samarbetspartners.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version