Nyheter

Virtune har lanserat Nordens första kryptoindex på Nasdaq Stockholm

Publicerad

den

Ny milstolpe – Virtune AB (Publ) (“Virtune”) har lanserat Nordens första kryptoindex ETP (“Exchange Traded Product”) på Nasdaq Stockholm

Virtune är idag mycket stolta över att meddela att bolaget måndagen den 15 maj lanserat Nordens första kryptoindex ETP (Exchange Traded Product) på Nasdaq Stockholm. Detta innebär att Virtune tillgängliggör digitala tillgångar för institutionella investerare och privatpersoner både i Norden och i övriga Europa. ETPn har lanserats både i SEK och i EUR för att möta efterfrågan från både SEK-investerare samt EUR-investerare. Virtunes första och kommande ETPer är alltid 100% fysiskt backade.

SEK-denominerade ETPn

Namn: Virtune Crypto Top 10 Index SEK

ISIN: SE0020052207

Tickernamn: VIR10SEK

Bloomberg ticker: VIR10SEK

EUR-denominerade ETPn

Namn: Virtune Crypto Top 10 Index EUR

ISIN: SE0020052215

Tickernamn: VIR10EUR

Bloomberg ticker: VIR10EUR

Virtune Crypto Top 10 Index ETP finns tillgänglig för handel genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Denna första ETP (Virtune Crypto Top 10 Index ETP), är en indexförvaltad korg av digitala tillgångar i form av de 10 ledande kryptovalutorna. Den ger därmed en täckning av cirka 75% av hela kryptomarknaden och som investerare kan detta vara synonymt med bättre riskspridning jämfört med att investera i “single-asset”-ETPer såsom Bitcoin eller Ethereum. Dessutom uppvisar Virtune Crypto Top 10 Index ETP, i Virtunes backtesting, en betydligt högre avkastning jämfört med Bitcoin under perioden 2021-01-01–2023-05-15.

Christopher Kock, vd Virtune, kommenterar den historiska lanseringen: “Vi har arbetat intensivt med att skapa oss en förståelse för digitala tillgångar, marknadsutvecklingen och noga följt det växande intresset för kryptomarknaden, både hos institutionella investerare och hos privatpersoner. Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda förvaltning av digitala tillgångar genom vår första ETP. Efter vårt intensiva arbete inom digitala tillgångar har vi konstaterat att denna typ av tillgång i en långsiktig portfölj passar väl in inom den “alternativa delen” av en strategiskt långsiktig portfölj. Vi har också en spännande flora av flera nya ETPer som vi har ambitionen att lansera under 2023.”

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version