Nyheter

Virgin Galactic efter att ARK Space dumpar halva innehavet

Publicerad

den

Virgin Galactic-aktierna sjunker efter att Cathie Woods nya rymd-ETF dumpar nästan hälften av sitt innehav. Virgin Galactics aktier föll i handeln under tisdagen efter att Ark Invests nya rymd-ETF sålde nästan hälften av sin andel i rymdturismföretaget. Cathie Woods företag sålde 275 204 aktier i Virgin Galactic från sin ARKX-fond på måndag, vilket minskade ETF:ens innehav av aktien från 585 675 aktier till 315 781 aktier. Av de 39 ARKX-innehaven var Virgin Galactic den 19:e största men är nu nere på 33:e, vilket utgör drygt en procent av fondens vikt.

Ark Invest sålde också 315 600 aktier i Virgin Galactic från sin ARKQ-fond ”autonom teknologi och robotik” på måndagen. Att Ark ETF behåller en större andel i Virgin Galactic, med 1,76 miljoner aktier. Tillsammans äger ARKX och ARKQ en andel till ett värde av 46,7 miljoner dollar i Virgin Galactic.

Woods nya rymd-ETF började börja handlas i slutet av förra månaden och många investerare trodde att Virgin skulle vara ett toppinnehav för fonden med tanke på att det var bland de första börsnoterade rena satsningarna i branschen. Men ARKX fortsätter att fokusera sina största innehav på GPS-baserade tjänsteföretag Trimble, en annan Ark Invest-fond PRNT, och en mängd flyg- och försvarsentreprenörer inklusive Kratos, L3Harris, Komatsu, Lockheed Martin, Thales och Boeing. Det största rena rymdinnehavet i ARKX är satellitoperatören Iridium Communications.

Handla ARKX ETF

ARK Space Exploration & Innovation ETF (CBOE: ARKX) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Space Exploration & Innovation ETF (CBOE: ARKX).

Handla ARKK ETF

ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Innovation ETF (NYSEArca: ARKK).

Handla PRNT ETF

3D Printing ETF (CBOE: PRNT ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i 3D Printing ETF (CBOE: PRNT ETF).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version