Nyheter

Vinnarfondens kapital halverades på en dag

Publicerad

den

Invesco BuyBack Achievers™ ETF (Nasdaq: PKW) har under 2021 haft en utveckling som överträffat S&P 500 indexet. Trots detta såg denna börshandlade fond hur dess kapital halverades på en dag.

I torsdags klockan 13,30 amerikansk tid såg denna ETF utflöden på 934 MUSD, nästan hälften av tillgångarna under förvaltning. Fonden har fortfarande kvar 1,1 miljarder dollar AUM, men det är ett betydande bakslag att dess kapital halverades på en dag.

PKW innehåller ett bredare urval av amerikanska företag som har genomfört en nettosänkning i utestående aktier med 5% eller mer under de närmaste 12 månaderna.

Fondöversikt

Investeringen syftar till att spåra investeringsresultaten (före avgifter och kostnader) för NASDAQ US BuyBack AchieversTM Index. Fonden investerar vanligtvis minst 90% av dess totala tillgångar i de värdepapper som utgör det underliggande indexet. NASDAQ inkluderar vanliga aktier i det underliggande indexet enligt en proprietär urvalsmetodik som identifierar ett universum av ”BuyBack Achievers TM”.

Handla PKW

Invesco BuyBack Achievers™ ETF (Nasdaq: PKW) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i PKW. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel i Invesco BuyBack Achievers™ ETF (Nasdaq: PKW) i form av CFDer. Till CMC Markets.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version