Nyheter

VIG ETF, från utdelningsunderhåll till utdelningstillväxt

Publicerad

den

Det är en sak för ett företag att behålla sin utdelning, särskilt med tanke på effekterna av pandemin, men det är en annan att faktiskt öka utdelningarna över tiden. Vanguard Dividend Appreciation Index Fund ETF Shares (VIG) gör just det. Denna börshandlade fond klarar av att leverera utdelningstillväxt. VIG är en bra utdelande ETF.

VIG försöker spåra resultatet för ett jämförelseindex som mäter investeringsavkastningen för vanliga aktier i företag som har rekord av att öka utdelningen över tiden. Fonden använder sig av en indexeringsinvesteringsmetod som är utformad för att spåra resultatet för Nasdaq US Dividend Achievers Select Index, som består av vanliga aktier i företag som har rekord för att öka utdelningen över tiden.

Rådgivaren försöker replikera målindexet genom att placera alla eller i huvudsak alla tillgångar i de aktier som utgör indexet och hålla varje aktie i ungefär samma proportion som dess vikt i indexet.

VIG i korthet

  1. Försöker spåra resultatet för NASDAQ US Dividend Achievers Select Index (tidigare känt som Dividend Achievers Select Index).
  2. Ger ett bekvämt sätt att spåra företagens resultat med ett resultat av att öka sin utdelning år efter år.
  3. Följer ett passivt hanterat, fullständigt replikeringssätt.

Under huven på VIG

VIG:s topp 10 innehav inkluderar företag med prisstabilitet samt utdelningstillväxt över tiden. Namnen inkluderar Microsoft, Walt Disney och Walmart för att bara nämna några.

Med tanke på listan med namn snedställer VIGs portfölj mot en blandning av stora aktier. Investerare blir exponerade för denna växande utdelningsmetod med en låg kostnadskvot på 0,06%.

”Investerare med en långsiktig horisont bör överväga vikten av tillväxtaktier i stora bolag och de fördelar de kan ge till en välbalanserad portfölj, inklusive utdelningar”, föreslog en ETF-databasanalys. ”VIG är kopplat till ett index som består av ungefär 180 innehav och exponeringen lutas starkast mot konsumentssektorn, hälso- och sjukvård och industri.”

”Värdepapper väljs för att ingå i fonden baserat på deras historia att öka utdelningen; Endast företag som har ökat utbetalningarna i minst tio år i rad ingår i fonden, tillade analysen ytterligare. ”Tack vare detta fokus investerar VIG bara i företag som mest sannolikt kommer att fortsätta att betala ut utdelningar i framtiden, vilket gör det till ett bra val för utdelningsfokuserade investerare även om diversifieringen saknas lite.”

Handla VIG ETF

Vanguard Dividend Appreciation Index Fund ETF Shares (VIG) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i Vanguard Dividend Appreciation Index Fund ETF Shares (VIG).

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version