Nyheter

Videospel och esport tar media och underhållning till nästa nivå

Publicerad

den

Videospelindustrins intäkter beräknas uppgå till 159 miljarder dollar 2020, och spel är mer populärt än någonsin. Fler människor runt om i världen vänder sig till interaktiva spel som en form av underhållning. Försäljningen av digitala spel slår kontinuerligt rekord och branschintäkterna har fortsatt att nå höga toppnivåer under de senaste åren. Esport, en form av konkurrenskraftigt videospel, har tagit tag i hela världen, med ballongpremier och förstasidan nyhetsbevakning. Konserter och evenemang i spelet drar miljontals människor till deras favoritspels universum och suddar ut gränsen mellan spelet och liveevenemang.

Den växande populariteten för spel tillsammans med intäktspotentialen inom branschen bidrar till att göra denna bransch till en övertygande investeringsmöjlighet,

• Videospelindustrin tjänar hundratals miljarder i årliga intäkter och når miljarder konsumenter runt om i världen.

• Trender som demografiska förändringar och förändrade konsumentkrav ger långsiktigt strukturellt stöd för denna tillväxtindustri.

• Mobilspel utgör nu den största och snabbast växande plattformen efter intäkter.

• Förlag använder nya affärsmodeller för att påskynda tillväxten genom återkommande spelutgifter.

• Esport representerar ett segment av den bredare videospelsindustrin och videospelutgivare får stadigt kontroll över intäktsströmmarna i detta utrymme.

• Riskfaktorer som påverkar företag både individuellt och kollektivt som grupp.

VanEck Vector Video Gaming och eSports UCITS ETF (Xetra: ESP0) är den europeiska motsvarigheten till VanEck Vectors Video Gaming och eSports ETF (NasdaqGM: ESPO). Denna börshandlade fond kan handlas genom de flesta svenska nätmäklare.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version