Nyheter

Vi tittar på en börshandlad fond med fokus på esport

Publicerad

den

Att hitta möjligheter i dagens utmanande marknadsmiljö är inte bara kul och spel. I vissa sektorer bland sociala distanseringsåtgärder och förnyade statliga nedstängningar, erbjuder vissa ETFer investerare kul och vinster, som de som fokuserar på Esport.

Esport, eller konkurrenskraftigt spel, kommer att vara en sektor 2020 som kommer att fortsätta att väcka investerarnas intresse, eftersom spridningen av tittare kommer att göra branschen till ett multimedia-kraftverk med lukrativa företags sponsring. Detta borde vara välkommet nytt för Global X Video Games & Esports ETF (NASDAQ: HERO), som har rapporterat en årlig kursuppgång på 70 procent baserat på Yahoo Finance-siffror.

HERO investerar i företag som utvecklar eller publicerar videospel, underlättar streaming och distribution av videospel eller esportsinnehåll, äger och driver inom konkurrenskraftiga e-ligor, eller producerar hårdvara som används i videospel och e-sport, inklusive förstärkt och virtuell verklighet.

Om det väcker din aptit för Esports ETF:er, är en ytterligare fond för att titta på som har gett investerare en årlig vinst på 62% är VanEck Vectors Video Gaming och eSports ETF (NYSEArca: ESPO), som försöker spåra resultatet av MVIS® Global Video Gaming and eSports Index (MVESPO). Indexet är ett reglerbaserat, modifierat kapitaliserat viktat, floatjusterat index som är avsett att ge investerare ett sätt att spåra den totala utvecklingen för företag som är involverade i videospel och eSport.

Det går inte att förneka räckvidden

Det kan inte förnekas den globala räckvidd som Esports har haft, särskilt nu med pandemin. Ta till exempel World League-turneringen ”League of Legends” 2020:

”Världsmästerskapet” League of Legends ”2020 avslutades i lördags och gav ett triumferande om något dämpat utropstecken för den tionde säsongen av en av världens mest populära professionella esportevenemang, säger en NBC News-rapport. ”Efter att ha startat med 22 professionella lag från hela världen besegrade Sydkoreas DAMWON Gaming Kinas Suning för att ta hem Summoner’s Cup och en andel i prispotten värt miljoner dollar.”

”Under de senaste åren har fler sett den här turneringen än Super Bowl eller NBA-finalen”, tillade rapporten. ”För 2019 års evenemang i Paris, Madrid och Berlin uppträdde spelare innan fullsatta arenor och miljoner tittade online från hela världen. I år, på grund av Covid-19-protokoll, är platsen en enda stad (Shanghai), och tittarna är mestadels online (men förväntas bli ännu större).

VanEck Vector Video Gaming och eSports UCITS ETF (Xetra: ESP0) är den europeiska motsvarigheten till VanEck Vectors Video Gaming och eSports ETF (NasdaqGM: ESPO). Denna börshandlade fond kan handlas genom de flesta svenska nätmäklare.

3 Kommentarer

Populära

Exit mobile version