Nyheter

Vi har hela listan på nya ETFer

Publicerad

den

Vi har hela listan på nya ETFer. Under denna och förra veckan har sju ETF:er noterats i USA. Tre av dessa har noterats på den amerikanska alternativa (MTF) börsen BATS.

Tyvärr är denna börs inte tillgänglig via de svenska nätmäklarna. BATS-noteringarna från iShares är (tyvärr) väldigt intressanta. ETF:erna är inriktade på företagsobligationer inom specifika kreditbetygsspann som Aaa – A och Baa – Ba. Denna typ av segmentering och valmöjlighet är en nyhet på ETF-marknaden.

PIMCO:s och State Street Global Advisors (SPDR) noteringar är samtliga aktiva ETF:er. PIMCO:s är en aktivt förvaltad realränteobligations-ETF och investeringsområdet inkluderar både etablerade marknader s.k. ”Developed Markets” och Emerging Markets. SPDR:s ETF:er är s.k. ”multi-asset” fonder. SPDR SSgA Multi-Asset Real Return ETF inkluderar fyra olika tillgångsslag bl.a. fastigheter och råvaror. SPDR SSgA Income Allocation ETF fokuserar på tillgångsslag med hög direktavkastning och inkluderar bl.a. aktier , företagsobligationer och hybridinstrument som preferensaktier. SPDR SSgA Global Allocation ETF i sin tur har en 60/40 splitt mellan globala aktier och globala räntor.

[table id=335 /]

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version