Nyheter

VERS ETF investerar i företag som satsar på Metaverse

Publicerad

den

ProShares Metaverse ETF (VERS ETF) spårar ett koncentrerat index över aktier som spänner över ett brett spektrum av industrier globalt, som är positionerade för att dra nytta av utvecklingen och användningen av Metaverse. Aktier väljs baserat på mängden exponering för det relaterade temat och viktas utifrån en modifierad strategi för lika vikt.

ProShares Metaverse ETF (VERS ETF), som handlas på New York Stock Exchange, är en utdelande ETF.

VERS Factset Analytics Insight

VERS ger riktad exponering mot företag som leder vidareutvecklingen av internet. Nästa generation av internet kallas Metaverse och förväntas öka digitala interaktioner. Företag som är involverade i denna expansion av internet sträcker sig från enhetstillverkare till databehandlare, teknologier för virtuell och förstärkt verklighet, sociala medier, spel och andra plattformar. Indexleverantören använder en automatisk genomsökning av företagsregistreringar och offentlig information för att identifiera aktier som bidrar till Metaverse. Aktier utan betydande exponering för temat är undantagna.

De återstående företagen poängsätts och rankas baserat på mängden av deras exponering mot Metaverse. De 40 mest poänggivande företagen ingår i indexet. Innehav är lika viktade, med ytterligare vikt går till de 10 bästa namnen efter börsvärde. Indexet rekonstitueras och balanseras om halvårsvis i juni och december.

Fondsammanfattning

Indexet består av företag som tillhandahåller innovativ teknik för att erbjuda produkter och tjänster runt Metaverse. ”Metaverse” är en term som används för att referera till en ”digital värld” eller en framtida iteration av internet. Under normala omständigheter kommer fonden att investera minst 80 % av sina nettotillgångar, plus eventuell upplåning för investeringsändamål, i de värdepapper som ingår i indexet.

Handla VERS

ProShares Metaverse ETF (VERS ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i VERS ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med ProShares Metaverse ETFi form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder handel i ProShares Metaverse ETF. Till IGs ETF Screener.

Största innehav

ViktKortnamnVärdepapper
0.06%NET OTHER ASSETS (LIABILITIES)
0.31%ISRGINTUITIVE SURGICAL INC
0.35%LITELUMENTUM HOLDINGS INC
0.51%WSMWILLIAMS-SONOMA INC
0.54%TWTRTWITTER INC
0.74%APIAGORA INC-ADR
0.85%MTTRMATTERPORT INC
1.11%IDCCINTERDIGITAL INC
1.30%SONYSONY GROUP CORP – SP ADR
1.38%FUBOFUBOTV INC
1.44%AMBAAMBARELLA INC

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version