Nyheter

VDST ETF investerar i korta amerikanska statsobligationer

Publicerad

den

Vanguard U.S. Treasury 0-1 Year Bond UCITS ETF (USD) Accumulating (VDST ETF) använder sig av en passiv förvaltning – eller indexering – investeringsmetod, genom fysiskt förvärv av värdepapper, och strävar efter att följa utvecklingen av Bloomberg Short Treasury Index (”Indexet”).

Fonden investerar i en portfölj av kortfristiga US-dollar-denominerade amerikanska statspapper med fast ränta som så långt det är möjligt och praktiskt möjligt består av ett representativt urval av indexets ingående värdepapper.

Indexet mäter resultatet för obligationer denominerade i US-dollar som betalar en fast ränta utgiven av den amerikanska regeringen.

Obligationer i Indexet har en löptid på mindre än ett år och inkluderar amerikanska statsskuldväxlar, certifikat och obligationer med återstående löptider mellan en månad och ett år.

Beskrivning av Vanguard U.S. Treasury 0-1 Year Bond UCITS ETF (USD) Accumulating

Vanguard U.S. Treasury 0-1 Year Bond UCITS ETF (USD) Accumulating investerar i statsobligationer med fokus på USA. Obligationernas löptider är mellan 0-3 år. De underliggande obligationerna har AAA-betyg. Detta är högsta möjliga kreditvärdighet. ETF har en valutaexponering i USD. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,07 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Vanguard U.S. Treasury 0-1 Year Bond UCITS ETF (USD) Accumulating har tillgångar på 169 miljoner euro under förvaltning. VDST ETF är äldre än 1 år och har sin hemvist i Irland.

Investeringsstrategi

Bloomberg Short Treasury-index följer statsobligationer emitterade av US-dollar denominerade av det amerikanska finansdepartementet. Tid till förfall: 0-1 år. Betyg: AAA.

Handla VDST ETF

Vanguard U.S. Treasury 0-1 Year Bond UCITS ETF (USD) Accumulating (VDST ETF) är en börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Bolsa Mexicana de ValoresMXNVDST
London Stock ExchangeUSDVDST

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version