Nyheter

Världens första krypto-ETPer på Polygon, Avalanche och Algorand

Publicerad

den

Schweiziska krypto-ETF-emittenten 21Shares har nyligen lanserat världens första krypto-ETPer på Polygon, Avalanche och Algorand -ETP, börshandlade produkter.

o 21Shares Polygon ETP (POLY)

o 21Shares Avalanche ETP (AVAX)

o 21Shares Algorand ETP (ALGO)

Polygon försöker arbeta inom systemet för att fixa Ethereums transaktionskostnadskris. I takt med att Ethereum har blivit mer populärt har det blivit allt dyrare och svårare. Eftersom Ethereums proof-of-work-system bara tillåter att så många transaktioner behandlas en timme, bildas en prioriterad kö baserad på vem som är villig att betala mer.

Polygon syftar till att åtgärda detta genom att köra vad som i själva verket är en delbok (”sidokedja”) inom Ethereum som använder ett snabbare och mer effektivt proof-of-stake-system. Detta sänker i sin tur kostnaderna.

Avalanche är en blockkedja som beskrivs som en ”Ethereum-mördare”. Liksom Ethereum syftar Avalanche till att få alla typer av tillgångar – aktier, egendom, obligationer, råvaror etc. – att handla på blockkedjan och ersätta mycket modern infrastruktur för finansiella tjänster i processen.

Avalanche siktar på att slå Ethereum genom att tillhandahålla snabbare transaktionshastigheter och lägre kostnader, tack vare att använda proof-of-stake. (Mycket som polygon.)

Algorand är väldigt lik Avalanche. Det är en annan potentiell Ethereum-mördare som använder proof-of-stake. Men det siktar på att vara ännu snabbare än Avalanche och kommer från en mer akademisk bakgrund.

Dessa lanseringar tar 21Shares totala krypto-ETP till 20. Företaget har nära 3 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning – enbart kryptovalutor.

Fonderna tar ut 2,5 %.

Handla POLY ETP

21Shares Polygon ETP (POLY) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla AVAX ETP

21Shares Avalanche ETP (AVAX) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Handla ALGO ETP

21Shares Algorand ETP (ALGO) är en europeisk börshandlad kryptovaluta som handlas på SIX Swiss Exchange.

SIX Swiss Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version