Nyheter

Varför månadsspara på börsen?

Publicerad

den

Här går Aktieinvest igenom fördelarna med att månadsspara på börsen i aktier och fonder. Med ett månadssparande i aktier och fonder ger du dina pengar en bättre chans att växa över tid. Dessutom slipper du försöka tajma börsen samtidigt som du håller igång sparandet.

Få en högre avkastning

När du sparar på ett vanligt sparkonto får du ofta nära 0 % i ränta. Det innebär att du inte får några pengar av banken som tack för att du valt att förvara dina pengar hos dem. När inflationen, dvs. den allmänna prisnivån, är högre än räntan på ditt sparkonto innebär det att värdet på dina pengar minskar över tid. För den som sparar långsiktigt är det därför ofta ett bra alternativ att månadsspara i aktier och fonder. På så vis kan du skapa en ränta på ränta-effekt med ditt sparande och ge dina pengar en chans att växa över tid.

Det är svårt att tajma börsen

Det är många som lockas av idén att försöka tajma börsen. Samtidigt har många lärt sig den hårda vägen att det är svårt att pricka rätt. Därför är det många som förespråkar att man ska månadsspara i aktier och fonder istället. Då köper du på toppen, botten och däremellan. På så vis sprider du ut köpkursen och får en jämn utveckling över tid. Dessutom slipper du tänka alltför mycket på börsläget när du ska genomföra dina köp.

Du håller igång sparandet

Sist, men inte minst, så kan ett månadssparade hjälpa dig att hålla igång sparandet. Den som inte har vanan inne köper kanske bara aktier då och då. Med ett månadssparande blir köpen mer rutinmässiga och du minskar risken för att gå miste om avkastning för att du har glömt bort att handla. Om du dessutom har ett månadssparande med autogiro i samband med att lönen kommer varje månad slipper du att genomföra köpen själv. Då märker du kanske inte ens av ditt sparande och får tid över till annat.

Börja månadsspara

Har du inte kommit igång med ett månadssparande ännu? Du kan snabbt och enkelt starta ett månadssparande i aktier och fonder med Aktieinvests sparboxar. Då slipper du själv välja aktier och fonder att spara i och får riskspridning redan från det första köpet.

Se Aktieinvests sparboxar

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version