Nyheter

Varför guld under 3000 dollar kan vara billigt

Publicerad

den

Guld under 3000 dollar kan vara billigt menar Eric Strand, grundare och portföljförvaltare på AuAg-fonderna. Medan investerare som letar efter avkastning och stegvisa ökningar är ständigt besvikna på ädelmetaller, återkommer argumenten i tider av stress till förmån för guld- och silverinvesteringar.

Strand menar att både guld och silver är billigt. Det nuvarande förhållandet mellan guld och silver är 82, det vill säga guldpriset dividerat med silverpriset, och säger att detta normalt bör vara ett förhållande på 60.

Om det däremot finns en tjurmarknad för ädelmetaller kan förhållandet gå till 30, vilket skulle representeras av en relativt större uppgång i silverpriset. Strand säger att om guld går upp till 3 000 dollar, en nivå som han säger förvandlar guld från att vara billigt till rimligt prissatt, skulle silver klättra till 100 dollar per troy ounce vilket gör det till ett smartare investeringsval.

Handla ZSG0 ETF

AuAg ESG Gold Mining UCITS ETF – Acc (ZSG0 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version