Nyheter

Varför erbjuder BullionVault fysiskt guld?

Publicerad

den

Varför ser Bullion Vault, världens största plattform för ädelmetaller, till att du får ett rent fysiskt ägande av guld? När allt kommer omkring skulle det vara så mycket lättare att erbjuda dig ett guldkonto. Anledningen är risken för fallissemang. Ett av mönstren som återkommer genom historien är att växande ekonomisk sofistikering leder till en utbredd kreditutveckling och exponering mot fallissemang, och få människor lyckas undvika det när det betyder något.

Banker, pensionssparande, hypotekgarantier och alla större finansiella institut som vi är beroende av är nu bundna i en webb av icke levererade tillgångar. A är den registrerade ägaren av en obligation som ska betalas av B, vars huvudman har krediterats till C.

Villkoren kontrolleras av en handling som utarbetats av en investeringsbank, D, som själv får räntan, som har samlats med 30 andra och säljs till E. E är utländsk, och plattar FX-risken med en bank F, som säljer och rullar ett terminskontrakt på sin långa valutabok, som köps av en annan bank för en säker vinst genom att köra positionen mot en högre avkastningsobligation som köpts från en skräppostlånskund, som har försäkrats mot risken för fallissemang med G, en större försäkringsgivare, som också råkar vara A.

Dessa är de förhållanden som dominerar den värld där vanliga människors besparingar är bundna och de är lönsamma på kort sikt. Det är anledningen till att finansiella snarare än kommersiella företag alltmer dominerar listan över de bästa företagen i Amerika och Europa. De tycker att det är lättare att tjäna pengar genom att tillhandahålla kredit och anta eventuell återbetalning, snarare än genom att faktiskt kräva avveckling; en vana som inte kunde avskaffa potentiella kunder.

Populära

Exit mobile version