Nyheter

Varför äger Ark Funds Space ETF aktier i en traktortillverkare?

Publicerad

den

Ark Space Exploration & Innovation ETF (NYSE: ARKX), Ark Funds Space ETF, lanserades förra veckan och många av innehaven var överraskningar för investerare som letade efter en ren satsning på rymdföretag. Ett av de mest överraskande namnen i den nya Ark Space ETF var Deere & Company (NYSE: DE), mest känt som en traktortillverkare. Jordbruksutrustningstillverkaren är det trettonde största innehavet i den nya ETF och representerar 10,8 miljoner dollar och 3,1% av fondens tillgångar per i torsdags.

Inklusionen visar att Ark Funds Space ETF inte bara inkluderar rena rymdföretag. Fonden kommer också att innehålla företag som kan dra nytta av rymdtillväxten. ”Rymdmottagande företag är företag vars verksamhet kan dra nytta av flyg- och rymdaktiviteter, inklusive jordbruk, tillgång till internet, globalt positioneringssystem, konstruktion, avbildning, drönare och elektriska flygfordon, enligt Ark Investment Management.

Varför är det viktigt: Sedan 1990-talet har John Deere arbetat med att använda GPS-teknik för att förbättra precisionsjordbruket.

Självkörande traktorer

De flesta självkörande traktorer som odlar majoriteten av amerikansk jordbruksmark är beroende av NASA-teknik. NASA-modellen för kommersiell programvara kan hjälpa till att förutsäga avkastning och klassificera landtyper med hjälp av satellitbilder.

”Denna innovation resulterade i kanske ett av NASAs viktigaste bidrag till det moderna samhället – mycket noggrann GPS-navigering var som helst på jorden, inklusive grödor”, sade Food Institute om GPS-förbättringarna från NASA-programvaran.

Länken mellan rymd- och jordbruksföretag verkar komma här: I december 2020 utökade NASA och US Department of Agriculture ett långvarigt partnerskap om rymdbaserade tillgångar.

Ark Funds ser Deere & Company och andra jordbruksrelaterade namn, såsom toppinnehav Trimble Inc (NASDAQ: TRMB), som vinnare i tillväxten av satelliter och GPS.

Handla ARKX ETF

ARK Space Exploration & Innovation ETF (CBOE: ARKX) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i ARK Space Exploration & Innovation ETF (CBOE: ARKX)

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version