Nyheter

Vändning för börsintroduktioner i tekniksektorn under 2016?

Publicerad

den

Får vi se en vändning för börsintroduktioner i tekniksektorn under 2016? I Sverige har vi sett minst ett nytt bolag på de mindre listorna varje vecka under hela hösten 2015, men i USA har det varit annorlunda. Faktum är att 2015 varit ett av de mest stillsamma åren för börsintroduktioner av tech bolag i USA.

Nu ser vi hur minst fyra teknik start ups med värderingar som överstiger minst en miljard dollar förbereder sig för börsnoteringar under början av 2016. Nedanstående bolag har meddelat att de har för avsikt att lista sig, givet att inte marknadsförhållandena ändras.

Nutanix (Pending: NTNX)
Okta (Pending: OKTA)
Twilio (Pending: TWILO)
Coupa Software (Pending: CSOFT)

Ovanstående företag befinner sig i olika stadium av förberedelser där de skall genomföra emissioner till allmänheten. Resultatet av dessa emissioner är en viktig signal till aktiemarknaden om investerarna återigen är beredda att betala ett högre pris för att köpa start ups i deras börsintroduktioner.

Enligt analysföretaget Dealogic så tog de teknik- och Internetföretag som börsnoterade sig i USA under 2015 in cirka 9,5 miljarder dollar, betydligt lägre än de 40,88 miljarder som de teknik- och Internetföretag som börsnoterade sig i USA under 2014 tog in.

Den studie som Dealogic genomfört visar dessutom att under 2015 sjönk antalet börsintroduktioner inom sektorn med mer än hälften, till 29 från 62 stycken 2014.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version