Nyheter

VALU ETF europeiska värdeaktier med höga ESG-poäng

Publicerad

den

BNP PARIBAS EASY ESG VALUE EUROPE [UCITS ETF, C] (VALU ETF) är en indexföljande passivt förvaltad fond. Delfonden strävar efter att replikera, med ett maximalt tracking error på 1 %, utvecklingen för BNP Paribas Value Europe ESG (NTR)-index (Bloomberg: BNPIFEVE-index) genom att investera i aktier utgivna av företag som ingår i indexet, med respekt för indexets viktningar (full replikering), eller genom att investera i en substitutkorg bestående av bland annat aktier i företag, räntebärande värdepapper eller kontanter (syntetisk replikering).

Indexet är sammansatt av aktier i europeiska företag baserat på finansiell och akademisk forskning som utforskar grundläggande undervärderade företag, samtidigt som man tar hänsyn till ett miljö-, socialt och styrningskriterier (ESG) (minskning av koldioxidutsläpp, humankapital, företagsstyrning etc.).

Därför exkluderas företag som är inblandade i diskutabel verksamhet, föremål för betydande brott mot principerna i FNs Global Compact eller företag som har varit inblandade i allvarliga kontroverser relaterade till ESG från indexet. Den typ av tillvägagångssätt som implementeras här är Bäst i klassen (Bäst i klassen identifierar ledare inom varje sektor baserat på bästa miljö-, sociala och styrningsmetoder (ESG), samtidigt som man undviker de som innebär höga risknivåer och inte gör det uppfylla minimistandarder för ESG).

Indexets extrafinansiella strategi, som genomförs vid varje steg i investeringsprocessen, kan innefatta metodologiska begränsningar såsom risken förknippad med ESG-investeringar eller indexombalanseringen.

Beskrivning av BNP Paribas Easy Equity Value Europe UCITS ETF

BNP Paribas Easy Equity Value Europe UCITS ETF investerar i aktier med fokus på europeiska värdeaktier. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. BNP Paribas Easy Equity Value Europe UCITS ETF är en liten ETF med tillgångar på 75 miljoner GBP under förvaltning. ETFen är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Investeringsstrategi

BNP Paribas Equity Value Europe-index följer europeiska aktier med en hög värderiskpremie.

Handla VALU ETF

BNP Paribas Easy Equity Value Europe UCITS ETF (VALU ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Paris och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURVALU
Borsa ItalianaEUREVAE
Euronext ParisEUREVAE
SIX Swiss ExchangeEUREVAE
XETRAEURVALU

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version